Štampaj

Pošalji prijatelju

08. 03. 2012

Gossip Girl: Blair Waldorf

Stil jedne od omiljenih TV junakinja

Nakon serije „Seks i grad“, a zatim i filmova sa istim junakinjama, postalo je jasno da moda i mali ekrani čine savršenu kombinaciju. Nije da to nismo znali još od čuvene „Dinastije“, ali Carrie Bradshaw je pokazala kako plod nečije mašte može da postane ikona stila. Pre nekoliko godina pojavila se serija „Gossip Girl“, a sa njom i sjajne mlade glumice, u fantastičnim kreacijama i uvek zanimljivim frizurama. Ceo svet je poludeo za Blair i Serenom, a kako serija još traje, red je da se pozabavimo stilom glavnih junakinja.

Blair Waldorf predstavlja vanvremensku klasiku, njen modni uzor je Audrey Hepburn, ali Blair daleko više eksperimentiše i poigrava se sa bojama. Počevši od ukrasa za kosu, koji su dve godine bili nezamljivi deo svake kombinacije ove prkosne heroine, preko ludih čarapa u jarkim bojama i sa zanimljivim printovima. Visoke potpetice, haljine raznih dužina i krojeva, od potpuno uskih poput onih koje potpisuje Herve Leger, do bebi dol haljinica iz kolekcija Marc Jacobsa. Večernje toalete, raskošne i glamurozne, su najčešće delo Oscara De La Rente ili Marchese.

Poigravanje sa bojama, flert sa jednostavnim sakoima i suknjama, u hrabrim kombinacijama sa neobičnim potpeticama, bluze sa karnerima uz nesvakidašnje, skupocene kapute i pelerine, stvorili su ikonu stila za novi milenijum. Blair Waldorf vodi računa o svakom detalju, od kose i šminke, koja nikada nije napadna, osim u slučajevima jarko crvenog ruža, do ultra mini i midi haljina, zaslužni su za neverovatnu količinu inspiracije koje ova fiktivna dama pruža ženama, nezavisno od godina. Čak naprotiv, teško je poverovati da bi se neka srednjoškolka pronašla u kreacijama Waldorfove, kao da su stilisti namerno tražili način da dođu do starije publike. I uspeli su u tome.

Lekcija naučena: ispratiti stil Blair Waldorf znači ceniti sebe i svoju odeću, od veša i čarapa, sve do zimskih kaputa i kapa. Potrebno je samo malo mašte i hrabrosti da započnete svoju modnu Upper East Side bajku.  

Preporučujemo

foto

28. 08. 17

Beyoncé otkriva obline nakon porođaja

Sexy i zanosno... :)

foto

05. 08. 16

Jarke boje dominiraju jesenjim danima

Uz malu pomoć pastela, žuta, plava, crvena su pravi hit

foto

20. 07. 16

Burberry Patchwork torba

Da li će ova torba dostići popularnost trenča legendarne britanske kuće?

Search