Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

05. 12. 2012

Printemps

Pariz

Printemps stoji kao nezamenljivi spomenik koji nudi deo francuske istorije i kulture. U srcu pariskog života, vizionar sa strašću prema trgovini Jules Jaluzot, izgradio je deo nasleđa jednog od najlepših gradova sveta.’’Sve će biti novo, sveže i ljupko, dostojno imena Au Printemps ( proleće na Francuskom)’’ rekao je Jaluzot kada je rešio da svoju genijalnu ideju-robnu kuću koja nudi sve, izgradi u srcu Pariza. Ime je pristajalo ovom objektu jer je simbolisao obnavljanje, svežinu i rađanje dinamičnih ideja, takođe, bila je to prva robna kuća koja je imala struju i gde su cene bile fiksne, što je u to vreme bilo retkost.

1930-tih umetnički paviljov robne kuće bio je srž Svetskog sajma, posle dva požara objekat je uvek obnavljan i modernizovan a 1975. mu je učinjena najveća časz kad je fasada objekta uvrštena u istorijske spomenike. I danas, Printemps ilustruje parisku kulturu i čini sve da održi ovas status.

Za sladokusce postoji posebno mesto u ovoj robnoj kući, pod nazivom Laduree, gde možete naći Macaroons, tradicionalne francuske kolače neodoljivog ukusa, koji su prava modna poslastica kojoj niko ne može da odoli.

Search