Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

12. 11. 2012

Levi Strauss & Co

Najpoznatiji džins

Levi Strauss & Co ili jednostavno Levi's je privatna američka kompanija za proizvodnju odeće poznata širom sveta.

Na ideju da započne biznis davne 1853. godine, došao je biznismen Levi Strauss kada se preselio iz Nemačke u San Francisko. Krojač Jacob Davis je sašio prve muške radne pantalone sa ojačanjima. Želeo je da proizvod patentira, pa pošto mu je trebao partner u biznisu, obratio se Straussu. Tek 1873. godine na tržištu se pojavljuje prvi par muških farmerki.

Materijal koji su izabrali za izradu farmerki bio je teksas, zbog svoje izuzetne izdržljivosti. Taj pamučni materijal spada u jedne od najstarijih, ali ipak ostaje večito ’’mlad’’, zbog načina na koji se prilagođava trendovima.  

Zaštitni znak je od samog početka bio "Arcuate", dvostruko štepani luk na zadnjem džepu. Tokom Drugog svetskog rata proglašen je od strane vlade SAD kao nepotrebno trošenje konca za dekoraciju, pa su ga zabranili. Kompanija se snašla tako što je znak bio ručno docrtan, sve dok doba nestašice konca nije prošlo.

Kompanija je i danas u vlasništvu potomaka i rodbine, a zapošljava oko 10 500 ljudi širom sveta.

Najpoznatiji odevni komad ovog brenda su čuveni par farmerki Levi's 501, koje su najprodavanije na svetu.

U reklamnim kampanjama često su sarađivali sa poznatim muzičarima, od roka do panka, u želji da napravi asocijaciju između muzike i svog vizuelnog identiteta.

U kompaniji kažu da se trude da zadrže vrednosti koje će ih izdvojiti od konkurencije. Pre svega drže do originalnosti, hrabrosti u inovacijama, kvaliteta. Veruju u ono što rade i lojalni su svojim radnicima i kupcima.

True Religion

True Religion

Džins religija ...

Diesel

Diesel

Neka vaša odeća progovori ...

Džep

Džep

Bez njega ipak ne možemo ...

Seven for all mankind

Seven for all mankind

Džins za čitavo čovečanstvo ...

Replay

Replay

Više od običnog džinsa ...

Search