Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

19. 05. 2014

Lykke Li

Sanjalački indie pop

Švedska muzička senzacija Lykke Li sama piše i komponuje pesme, mešajući pop, indie pop, elektro zvuk sa secoparajućim melodijama. U njenim pesamama ćete čuti violine, elektronske klavire, saksofone, čela. Kako potiče iz muzičke porodice, ni malo ne čudi što 28-godišnja Li sa takvom strašću prilazi svakoj numeri. 

U svom prvom albumu iz 2008. godine, "Youth Novels", celu pesmu je posvetila ljubavi prema plakanju. U drugom, tri godine kasnije, pod nazivom "Wounded Rhymes" uporedila je rastanak od dečka sa najneverovatnijom tugom. Treći album je izašao maja 2013. godine pod nazivom "I Never Learn" i objasnila je da je nastavak njene sage, započete u ranim 20-im. 

Muzika Lykke Li je melanholična i elegantna. Njeni uticaji su rana dela izvođača i bendova poput Neil Young, The Shangri-Las, This Mortal Coil, The Beatles i Rolling Stones, koji su nekada rušili granice, baš kao ona danas.

Njena krhka i neobična pojava joj je donela i filmske uloge i modne angažmane, iako je muzika bila i ostala prioritet.

Njena majka je fotograf, a otac muzičar, te joj je umetnost teče venama. Ona je osveženje, ne samo u muzičkom, već i u vizuelnom. Kritika je rekla svoje i to u superlativu. Vama ostavljamo da poslušate odabrane numere i možda pronađete svog novog omiljenog izvođača. 

Preporučujemo

foto

12. 09. 17

NOVO OD LABELLA - NEODOLJIVO SLATKA NEGA!

Upoznajte Labellino - modernu okruglu revoluciju za negu usana!

foto

25. 09. 17

MIXA PRO-TOLERANCE

Expert za netolerantnu kožu

foto

18. 09. 17

NIVEA CELLULAR ANTI-AGE

Intenzivni tretman za negu kože

Search