Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

04. 10. 2012

Gia Carangi

Prva modna ikona

Po nekima je bila prvi pravi top model, a svoju popularnost je stekla sedamdesetih godina prošlog veka. Gia Carangi je rođena u Filadelfiji 1960. godine, a u Njujork se preselila u nameri da postane model. Odmah zapada za oko poznatom agentu Wilhelmini Cooper. Giin stav i lepota joj pomažu da jako brzo uspe i da se popne visoko u industriji mode. Međutim, nakon smrti Wilhelmine, Gia postaje usamljena i počinje da eksperimentiše sa raznim drogama, kao što je kokain.

Svakom ko je bio poznat i u to vreme živeo u New Yorku, mesto za izlaske je definitivno bio Studio 54. Pored tog mesta, Gia je često bila viđena i u raznim gej klubovima. Čak je imala i otvorenu lezbejsku vezu sa svojom šminkerkom Lindom. Međutim, nakon nekog vremena, Gia je sve češće počela da uzima heroin koji joj je i razorio ljubavni život. Takođe, bila je u jako lošim odnosima sa svojom majkom. Iako je nakon nekog vremena pokušala da se izvuče iz sveta droge, u jednom trenutku je saznala da boluje od HIV virusa. Posle komplikacija koje su usledile, Gia je umrla od side, u 26. godini.

I dan danas se njeno ime je jako bitno za svet mode, pa je čak snimljen i film o njenom životu, u kom glavne uloge igraju Angelina Jolie i Fay Dunaway.

Ono po čemu će ostati zapamćena je njena lepota. Bila je na naslovnim stranama mnogih modnih časopisa uključujući i britanski, američki, italijanski i pariski Vogue, kao i Cosmopolitan

Preporučujemo

foto

12. 09. 17

NOVO OD LABELLA - NEODOLJIVO SLATKA NEGA!

Upoznajte Labellino - modernu okruglu revoluciju za negu usana!

foto

25. 09. 17

MIXA PRO-TOLERANCE

Expert za netolerantnu kožu

foto

18. 09. 17

NIVEA CELLULAR ANTI-AGE

Intenzivni tretman za negu kože

Estelle Lefébure

Estelle Lefébure

U svetu mode, glume i muzike ...

Cara Delevingne

Cara Delevingne

Lice koje se ne zaboravlja ...

Nela Đokić Tankosić

Nela Đokić Tankosić

Anti stress therapy – heklanjem u borbi protiv stresa ...

Jelena Grkinić

Jelena Grkinić

Njeno vreme tek dolazi ...

Rada Knežević

Rada Knežević

Ime koje krije veliki potencijal ...

Search