Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

26. 11. 2012

Coco Rocha

Buntovnica iz Kanade

Coco Rocha je rođena u Torontu, a odrasla je u Ričmondu. Mešavina Irskog, Ruskog i Velškog porekla je učinila da postane jedan od najboljih top modela sadašnjice.

2002. godine modni agent Charles Stuart je prišao Rochi na takmičenju u irskom plesu i pitao je da li bi želela da bude model. Do tog trenutka, nikada nije ni razmišljala o tome, i kada je počela da se bavi ovim poslom, njeno znanje o modi je bilo veoma ograničeno. U tome su joj pomogle najbolje prijateljice koje su joj između časova u školi, davale časove o modi, i svetu modelinga.

Ona je jedna od retkih top modela koja je javno progovorila o poremećaju u ishrani koji imaju mnoge manekenke. U otvorenom pismu New York Timesu i Associated Pressu opisala je šta se zahtevalo od nje da bi postala top model. Između ostalog, jedan od saveta koji je dobila od ljudi iz industrije mode je da mora da izgleda anoreksično. Kako kaže, oni nisu želeli da ona stvarno razvije anoreksiju, već da samo tako izgleda. Nikada nije htela da se povinuje zakonima i i dalje smatra da nije umetnost ako neko izgleda kao skelet, kako i izgleda većina modela.

Rocha je bila zaštitno lice za mnoge kampanje i kreatore, kao što su VersaceAmericana ManhassetBalenciagaChanel, DiorDolce & GabbanaLanvinThe Gap, Ports 1961Tommy HilfigerYves Saint LaurentEspritLiz ClaiborneCalvin KleinNicole FarhiDeBeersZac PosenRimmel. Slikala se za editorijale najpoznatijih modnih magazina kao što su američki, italijanski, korejski, francuski, ruski, španski, brazilski, japanski, meksički i britanski Vogue, britanski, kanadski, češki, francuski i italijanski  ElleW, francuski, korejski i japanski Numéro, britanski i japanski Dazed & Confused, iDTime Style & Design, i ukrajisnki, ruski, korejski i američki Harpers Bazaar.Vogue Paris  je stavio među top 30 top modela za period od 2002. do danas. 

2010. godine se udala za poznatog blogera James Conrana.

Preporučujemo

foto

12. 09. 17

NOVO OD LABELLA - NEODOLJIVO SLATKA NEGA!

Upoznajte Labellino - modernu okruglu revoluciju za negu usana!

foto

25. 09. 17

MIXA PRO-TOLERANCE

Expert za netolerantnu kožu

foto

18. 09. 17

NIVEA CELLULAR ANTI-AGE

Intenzivni tretman za negu kože

Estelle Lefébure

Estelle Lefébure

U svetu mode, glume i muzike ...

Cara Delevingne

Cara Delevingne

Lice koje se ne zaboravlja ...

Nela Đokić Tankosić

Nela Đokić Tankosić

Anti stress therapy – heklanjem u borbi protiv stresa ...

Jelena Grkinić

Jelena Grkinić

Njeno vreme tek dolazi ...

Rada Knežević

Rada Knežević

Ime koje krije veliki potencijal ...

Search