Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

09. 12. 2011

Ines de La Fressange

Sarađivala sa luksuznim modnim kućama

La Fressange je rođena u Gassinu (Var, Francuska). Ćerka je Markiza  André de Seignard de La Fressangea, francuskog berzanskog brokera, i Cecilie Sánchez Cirez, argentinske manekenke. Odrasla je u kući iz XVIII veka nadomak Pariza sa tri brata. Očeva majka je bila Dama Louis Jacquinot (rođena Simone Lazard), naslednica bogatstva bankarske porodice Lazard.

Visoka 1,80m i teška 50 kg, osamdesetih je postala prva manekenka koja je potpisala ekskluzivni ugovor sa kućom visoke mode , Chanel-om, i, ujedno, muza poznatog kreatora, Karl Lagerfeld-a. 1989, međutim, došlo je do razmimoilaženja u mišljenju između Lagerfelda i De la Fressange, i putevi su im se razišli. Postoje glasine da je do svađe dovela manekenkina odluka da posudi svoj lik bisti Marianne, simbolu francuske republike. Lagerfeld joj je, navodno, zamerio na toj odluci, tvrdeći da je Marianne otelotvorenje "svega dosadnog, buržoaskog i provincijalnog", i dodao da on neće oblačiti istorijske spomenike.

1990. udala se za Luigija d'Urso-a, izvršnog direktora italijanskih železnica, sa kojim je dobila dve ćerke.

Od 2009. De la Fressange se nije često bavila manekenstvom - otvorila je lanac butika, bavila se dizajniranjem i radila kao savetnik Jean-Paul Gaultier-a. Predstavila je njegovu kreaciju za sezonu Proleće/Leto 2009. iz kolekcije visoke mode na pariskom Haute Couture Fashion Week-u. Nakon toga, još jednom prilikom je prošetala pistom - 2011, na reviji Chanel-ove kolekcije za jesen/zimu.

Preporučujemo

foto

12. 09. 17

NOVO OD LABELLA - NEODOLJIVO SLATKA NEGA!

Upoznajte Labellino - modernu okruglu revoluciju za negu usana!

foto

25. 09. 17

MIXA PRO-TOLERANCE

Expert za netolerantnu kožu

foto

18. 09. 17

NIVEA CELLULAR ANTI-AGE

Intenzivni tretman za negu kože

Estelle Lefébure

Estelle Lefébure

U svetu mode, glume i muzike ...

Cara Delevingne

Cara Delevingne

Lice koje se ne zaboravlja ...

Nela Đokić Tankosić

Nela Đokić Tankosić

Anti stress therapy – heklanjem u borbi protiv stresa ...

Jelena Grkinić

Jelena Grkinić

Njeno vreme tek dolazi ...

Rada Knežević

Rada Knežević

Ime koje krije veliki potencijal ...

Search