Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

08. 11. 2011

Adriana Lima

Mačka iz Salvadora

Adriana Lima je model brazliskog porekla, najpoznatija kao zaštitno lice brenda Victoria’s Secret (od 2000. godine) i kozmetičkog brenda Maybelline (od 2003. do 2009. godine). Sa 15 godina pobedila je na Fordovom takmičenju “Supermodel Brazila”, a osvojila je drugo mesto na takmičenju “Supermodel sveta”. 2009. godine na dan Sv. Valentina, udala se za srpskog košarkaša Marka Jarića, sa kojim ima ćerku.

Posle pobede na Fordovim takmičenjima Lima se preselila u New York i počela da radi za agenciju Elite. Ubrzo je radila za Vogue, Marie Claire, Elle, GQ, Esquire, Harper’s Bazaar i dizajnere kao što su Vera Wang, Armani, Valentino, BCBG, Versace, Louis Vuitton…

2006. godine postala je peti najplaćeniji model na svetu, a dve naredne godine popela se na četvrto mesto Forbsove liste supermodela sa najboljim primanjima.

Najpoznatiji je njen angažman za proizvođača donjeg veša Victoria’s Secret. Prvu reviju je radila još 1999. godine, a 2000. postala i jedan od Anđela brenda. Pre četiri godine pojavila se u “Fantasy Bra” brushalteru, koji je napravio Martin Katz koji je bio optočen sa 3.575 crnih dijamanata, 177 belih, 34 rubina, dva crna dijamanta od 100 karata (težine 20 grama), koji je bio procenjen na 5 miliona dolara. Pre dve godine, 2009-te, Adrijana je počela novu liniju šminke Christian Siriano za VS make up. Reviju sa Anđelima 2009-te godine je propustila zbog trudnoće, ali se prošle godine vratila na velika vrata kada je ponovo nosila “Fantasy Bra”, ali ovaj put od kuće Damiani nazvan "The Bombshell Fantasy Bra", procenjen na 2 miliona dolara.

Bavi se i humanitarnim radom. Donira novac sirotištima u Južnoj Americi i kupuje garderobu za decu u Salvadoru. Takođe je novac iz jednog kviza donirala bolnici u Istambulu koja se bori protiv dečije leukemije.

Preporučujemo

foto

12. 09. 17

NOVO OD LABELLA - NEODOLJIVO SLATKA NEGA!

Upoznajte Labellino - modernu okruglu revoluciju za negu usana!

foto

25. 09. 17

MIXA PRO-TOLERANCE

Expert za netolerantnu kožu

foto

18. 09. 17

NIVEA CELLULAR ANTI-AGE

Intenzivni tretman za negu kože

Estelle Lefébure

Estelle Lefébure

U svetu mode, glume i muzike ...

Cara Delevingne

Cara Delevingne

Lice koje se ne zaboravlja ...

Nela Đokić Tankosić

Nela Đokić Tankosić

Anti stress therapy – heklanjem u borbi protiv stresa ...

Jelena Grkinić

Jelena Grkinić

Njeno vreme tek dolazi ...

Rada Knežević

Rada Knežević

Ime koje krije veliki potencijal ...

Search