Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

06. 06. 2013

Ko je šta osvojio?

CFDA 2013.

Na ovogodišnjoj dodeli nagrada Udruženja modnih dizajnera Amerike (Council of Fashion Designers of America), održanoj juče na ceremoniji u Lincoln Centru u Njujorku, nagradu za dizajnerku ženske odeće osvojila je Proenza Schouler. Modna marka, omiljena kod mnogih zvezda kao što su Kirsten Dunst, Alexa Chung i Rihanna, pobedila je u veoma jakoj konkurenciji koju su između ostalog činili i Marc Jacobs i Alexander Wang.

Na dodeli ovih prestižnih nagrada našle su se poznate ličnosti iz svih sfera, uključujići i Hillary Clinton koja je uručila nagradu svom dugogodišnjem prijatelju Oscaru de la Renti. Poznati dizajner dobio je najprestižniju nagradu Eleanor Lambert, za svoj životni rad i veliki doprinos modi. Američka državna sekretarka je u svom govoru rekla da je Oscar ikona, da njegov stil i elegancija prdstavljaju večnu lepotu, a njegov dizajn čini da se svako oseća posebno i drugačije.

Riccardo Tisci iz Givenchya osvojio je internaconalnu nagradu, koju mu je uručila Jessica Chastain, a Vera Wang osvojila je nagradu Geoffrey Beene Lifetime Achievement Award. Dizajner Thom Browne proglašen je za najboljeg dizajnera muške odeće, a Phillip Lim za najboljeh dizajnera modnih detalja za svoju modnu kuću 3.1 Phillip Lim. Colleen Atwood, kreator kostima za filmove Snow White and the Huntsman and Alice In Wonderland, osvojio je nagradu Board of Directors Tribute Award.

 

Preporučujemo

foto

03. 10. 17

Modni dodaci sa New York Fashion Week-a

Kolekcija jesen 2017

foto

04. 10. 17

Jednorog na Paris Fashion Week-u

Novi spektakl

foto

22. 09. 17

Victoria Beckham proleće/leto 2018

Ready-To-Wear Collection

Search