Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

26. 04. 2013

Stavljen veto na skulpturu Vivienne Westwood!

Šta će obeležiti Met Ball 2013. godine

Na ovogodišnjoj izložbi kostima u New Yorku, na temu punk kulture, predviđeno je bilo da Vivienne Westwood predstavi svoju umetničku viziju. Međutim, glavna urednica američkog izdanja Voguea Anna Wintour je ovaj projekat ocenila kao nepotrebno privlačenje pažnje i u skladu sa svojim ovlašćenjima, kao jedan od organizatora, navodno otkazala prikazivanje ove instalacije. Ona je izjavila da ceni kreatorkin rad i nesumnjiv uticaj, ali da smatra da je ovaj put zaista otišla predaleko.

Dama koja je poznata kao pionir punka u svetu mode je osmislila nagu skulpturu koja je trebalo da zauzme centralno mesto u Metropolitan muzeju. To delo prikazuje samu umetnicu, a na neki način bi bilo platno na koje se projektuju slike u stilu grafita. Interaktivnost je bitan momenat ove instalacije, jer bi posetioci bili u mogućnosti da sami biraju fotografije koje će se prikazivati.

Ono što će sigurno biti izloženo je preko sto muških i ženskih kreacija inspirisanih originalnom punk erom, sa radovima eminentnih kreatora poput Alexandera McQueena, Vivienne Westwood, Marca Jacobsa i Azzedine Alaiaje.

Pevačica Beyonce će imati čast da otvori svečanost, a pridružiće joj se Anna Wintour, glumica Rooney Mara i ispred Givenchyija kreator Riccardo Tisci

Preporučujemo

foto

03. 10. 17

Modni dodaci sa New York Fashion Week-a

Kolekcija jesen 2017

foto

04. 10. 17

Jednorog na Paris Fashion Week-u

Novi spektakl

foto

22. 09. 17

Victoria Beckham proleće/leto 2018

Ready-To-Wear Collection

Search