Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

30. 01. 2013

Modna kuća Prada

Ponovo šokira

Pre nekoliko meseci modna kuća Prada nas je na Nedelji mode u Milanu potpuno šokirala i iznenadila dizajnom nove kolekcije cipela za proleće 2013. godine. Svetski modni kritičari su za ovu obuću imali samo loše komentare, objašnjavajući da je Miuccia Prada uspela da reči "ružno", da potpuno novo značenje.

Ona je spojila dizajn drugih kreatora kao što su Rei Kawakubo, Mary Quant, Marc Jacobs, Marimekko i napravila hibridnu kolekciju obuće sa visokim platformama, kožnim čarapama sa dva prsta, kakve su ranije nosile gejše u Japanu.

I kada smo svi pomislili da posle tog fijaska ove modele više nećemo videti, Prada je predstavila novu kolekciju odeće za proleće 2013. inspirisanu Japanom, ali i sa nijansom mode iz šezdesetih, a sve to je Steven Meisel savršeno uklopio na fotografijama koje je uradio za kampanju. Njemu su u novoj Pradinoj kolekciji pozirale Raquel ZimmermannSaskia de BrauwEva HerzigovaSasha Pivovarova, i to u krznenim kapuitima, uskim pantalonama i naočarima sa belim radama.

Cipele sa platformom, koje nisu bile tako dobro prihvaćene, su se savršeno uklopile sa ovom kombinacijom, što je malo ko mogao da očekuje. Iz modne kuće kažu da su ovom kolekcijom želeli da prikažu individualnost i samopouzdanje novih Pradinih dama. Možemo samo da kažemo da sa nestrpljenjem očekujemo Pradinu kolekciju za Jesen/Zimu 2013. i nove dizajne i ideje.

Preporučujemo

foto

03. 10. 17

Modni dodaci sa New York Fashion Week-a

Kolekcija jesen 2017

foto

04. 10. 17

Jednorog na Paris Fashion Week-u

Novi spektakl

foto

22. 09. 17

Victoria Beckham proleće/leto 2018

Ready-To-Wear Collection

Search