Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

26. 10. 2012

Jean Paul Gaulitier poručuje:

Osamdesete su opet u modi!

Od Madone do Michaela Jacksona, preko Grace Jones do Sade, ove pop i ikone stila osamdesetih godina dvadesetog veka  su bili inspiracije Jean Paul Gaulitieru za novu kolekciju proleće/leto 2013. godine. Ovi buntovnici koji su obeležili osamedesete godine, "šetali" su pistom tokom nedelje mode u Parizu. Poznati dizajner se našalio se sa novinarima i rekao da bez obzira što je oko nas velika ekonomska kriza, ne moramo i da izlgedamo bedno i da konstantno prikazujemo depresivnu odeću. I dalje ima mesta za radost. Stileto potpetice na plesnom podijumu, disko kugle koje vise sa plafone, hitovi osamdesetih, i modeli koji izlaze na pistu, jedan po  jedan.

Prvo izlazi "Grace Jones" u smokingu, sa sakoom bez rukava, nekoliko "Madonna", prvo u haljini koja po formi podseća na kavez, zatim putem kojim je išla karijera ove poznate umetnice, izgled inspirisan donjim vešom i velikim hitom "Like a Virgin". "Sade" je nosila elegantne haljine od upletene rafije, dok se Michael Jackson pojavio na sceni poput praska u svom "King of Pop" stilu, u crvenoj jakni, sa šeširom spuštenim do pola lica. Gaultier je rekao da je ova revija bila o onim ljudima i zvezdama koji su uticali na modu, kao što je na njega lično uticao David Bowie sa svojim posebnim načinom odevanja.

Maddona, Michael Jackson, Boy George....svi oni su imali poseban "look" koji je ljude terao da zastanu, pogledaju i reaguju.  Tako je bilo osamdesetih, tako je i dan danas.

Preporučujemo

foto

03. 10. 17

Modni dodaci sa New York Fashion Week-a

Kolekcija jesen 2017

foto

04. 10. 17

Jednorog na Paris Fashion Week-u

Novi spektakl

foto

22. 09. 17

Victoria Beckham proleće/leto 2018

Ready-To-Wear Collection

Top 5 modnih novosti

Top 5 modnih novosti

Koje su obeležile 2012 ...

Zlatna medalja za doprinos u modi

Zlatna medalja za doprinos u modi

Valentino primio jednu od najvećih francukih počasti ...

Marc Jacobs pomera granice

Marc Jacobs pomera granice

Lous Vuitton u Louvru ...

H&M među elitom

H&M među elitom

Nova šoping destinacija na Menhetnu ...

21. Maybelline Fashion Selection

21. Maybelline Fashion Selection

Od 08-20 oktobra 2012 ...

Search