Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

21. 09. 2012

Tašna ili modna ikona

Legende koje se prepliću

Da bi neki modni detalj, torba, cipele ili slično postale poznate čitavom svetu, potreban je jako dobar marketing. Nije dovoljno samo reći da je nešto iz Diora ili Guccija, već komad mora imati neku posebnu priču, istoriju koja ga izdvaja iz mase drugih. Najbolja formula za uspeh jednog takvog komada jeste ukrštanje mode i osobe poznate celom svetu. Tako, dobijamo instant istoriju, fenomenalan modni detalj i priču koja se priča decenijama posle. Predstavljamo vam najpoznatije komade inspirisane i posvećene ikonama stila:

 Jane Birkin – Hermes Birkin Bag

Jedan neverovatan splet okolnosti doveo je do nastanka poznate torbe u modnoj kući Hermes. 1981. godina, pevačica i glumica Džejn Birkin slučajno je naletela na direktora modne kuće Hermes, Jean - Louis Dumasoma. Oni su se susreli u avionu, i u jednom trenutku poznatoj glumici su sve iz torbe poispadale na pod. Dumas je tada dobio inspiraciju da kreira kožnu vikend torbu za ovu zvezdu i tako je rođena poznata Birkinka.

Grace Kelly – Hermes – Kelly Bag

Iako je ova torba kreirana i napravljena još davne 1930. godine, pravu slavu je dobila zahvaljujući prelepoj Grejs Keli, holivudskoj glumici i princezi od Monaka. Ona je jednom prilikom fotografisana pokušavajući torbom da sakrije da je u drugom stanju. Ova fotografija je izašla na naslovnoj strani Life Magazina i torba je preimenovana u Kelly.

Lady Diana Dior – Lady Dior

U septembru 1955. godine, Bernadette Chirac, tadašnja Prva dama Francuske, poklonila je Lejdi Dajani crnu, kožnu, veoma elegantnu Diorovu torbu. Princeza se istog momenta zaljubila u tašnu i od tad je jako retko viđena i uslikana bez nje. Dior je preimenovao torbu, u čast najviše fotografisane ličnosti na svetu, kao mali znak pažnje za pomoć Lejdi Dajane da ova torba postane deo modne istorije.

Brigitte Bardot Gucci – Bardot Bag

Brižit Bardo je šesdesetih godina bila poznata kao zvezda i modna ikona, kako u Evropi, tako i u Sjedinjenim Američkim Državama. Pokušavajući da napravi sponu između starog i novog sjaja Holivuda, Guči je dizajnirao torbu, koja je u isto vreme i seksi i klasična, baš kao što je Brižit. Ova torba, iako moderna, odaje sjaj glamura starog Holivuda.

Jackie O – Gucci – The Bouvier Bag

Od kad se u javnosti pojavila, kao Prva dama Amerike, ali i nakon toga, na Džeki Kenedi se uvek gledalo kao na modnu ikonu. Ona je šezdesetih često fotografisana sa Guči torbom, koja je zbog nje postala poznata. I dan danas se ova torba prodaje, i to pod imenom Jackie O, u znak sećanja na ovu damu.

Blake LivelyLouboutin – The Blake Shoe

Nije svaka devojka u Holivudu te sreće da poznati dizajner Louboutin nazove neke cipele po njoj, a činjenica da je Blake Lively u tome uspela, dovelo je do nemira u modom svetu. Ali, ona nije učinila ništa posebno kako bi dobila tu titulu. Samo je poznatom dizajneru rekla da želi da drži ove cipele pod jastukom dok spava, i on im je odmah dao ime "Blake". Pored toga, Blake često traži modne savete od ovog poznatog kreatora, a on joj je ove godine poklonio čitavu svoju prolećnu kolekciju. Ljubomorni?

 Lana Del Rey – Mulberry – Del Rey Bag

Lana Del Rey je uzdrmala muzički svet sa svojim pesmama, a Mulberry je primetio da ova pevačica ima specifičan stil oblačenja i odlučio da dizajnira torbu sa njenim imenom. Iz Mullberya kažu da Lana ima old school glamur, koji uspeva jako dobro da ukombinuje sa visokom modom današnjice.

Preporučujemo

foto

03. 10. 17

Modni dodaci sa New York Fashion Week-a

Kolekcija jesen 2017

foto

04. 10. 17

Jednorog na Paris Fashion Week-u

Novi spektakl

foto

22. 09. 17

Victoria Beckham proleće/leto 2018

Ready-To-Wear Collection

Search