Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

03. 04. 2012

Haljina sezone

Marc Jacobs kao inspiracija

Prošle sezone je gotovo ceo modni svet “prošetao” malu, crnu haljinu sa tufanama, koju je dizajnirala Stella McCartney. Ove sezone na njeno mesto je došla mala, bela kreacija Marc Jacobsa, prikazana u okviru nedelje mode u Parizu, za modnu kuću Louis Vuitton.

Kolekcija za proleće/leto kuće Louis Vuitton je okaratkerisana kao nosiva i ljupka, sa puno čipke i nežnih pastelnih tonova. Čast da zatvori reviju je pripala gospođi Kate Moss, a upravo haljina koju je ona nosila se našla na čak sedam naslovnih strana širom sveta. Naravno, ovo nije konačna cifra, a tek ćemo brojati pojavljivanja u editorijalima i na premijerama.

Vogue, Elle, W i Harper's Bazaar su zaduženi za popularnost kolekcije, a Alexa Chung, Lana Del Rey, Christina Ricci i ponovo Kate, su prepoznatljiva lica koja su nam tu istu kolekciju približili. Slatka i egzotična, kako je mnogi opisuju, kolekcija je doživela ogroman komercijalni uspeh, a neki komadi, poput bele mini haljine, dobili su laskave titule najtraženijih odevnih komada sezone. 

Preporučujemo

foto

03. 10. 17

Modni dodaci sa New York Fashion Week-a

Kolekcija jesen 2017

foto

04. 10. 17

Jednorog na Paris Fashion Week-u

Novi spektakl

foto

22. 09. 17

Victoria Beckham proleće/leto 2018

Ready-To-Wear Collection

Search