Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

24. 02. 2016

Nedelja mode u Milanu: Gucci jesen 2016.

Još boja, rokenrola i 70-ih

Možda i najuticajniji dizajner trenutka, Alessandro Michele, je predstavio kolekciju za kuću Gucci za jesen 2016. godine na Nedelji mode u Milanu.

Kolekcija bazično i dalje se vodi 70-im godinama, ali joj je dodata još sjajnih street style momenta, poput bomber jakni, još boja, volumena, rokenrola, sada već obaveznih odela i Mary Jane cipela sa vrtoglavom platformom.

Ukoliko mislite da je povratak u sedamdesete neopravdan i već viđen, rećićemo samo da je Gucci prodaja tokom 2015. godine porasla za više od 30%, te je očigledno da "granny chic" u spoju sa rokenrolom ima svoje kupce.

Michele je kolekciju opisao kao "renesansu u Studiju 54" i definitivno je opravdao sva očekivanja ljubitelja mode. Eklektična, zabavna, nosiva, romantična, prepuna zanimljivih detalja, u njoj će svako naći nešto za sebe.

Kada smo kod detalja, predstavljena je limitirana serija torbi koji je urađena u saradnji sa grafiti umetnikom i muzičarem, Trouble Andrewom.

Od ostalih dodataka i detalja, kojih je očekivano bilo puno, modeli su nosili naočare sa šljokicama, ukrase za kosu sa velom, kratke čarape sa sandalama, oversized minđuše i ogrlice, sa prepoznatljivim motivima zmije. 

Dizajner je zaplovio i u četrdesete, šezdesete i osamdesete, dao svoje viđenje rokenrol scene, uz razumnu dozu glamura, koja se i od očekuje od ove legendarne kuće. 

Među specijalnim gošćama ovog puta se našla glumica Elizabeth Olsen, nova miljenica Alessandro Michela, koja je prošetala neobičan outfit iz ove kolekcije.

Preporučujemo

foto

03. 10. 17

Modni dodaci sa New York Fashion Week-a

Kolekcija jesen 2017

foto

04. 10. 17

Jednorog na Paris Fashion Week-u

Novi spektakl

foto

22. 09. 17

Victoria Beckham proleće/leto 2018

Ready-To-Wear Collection

Search