Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

10. 12. 2015

Najpopularniji komadi odeće i detalja 2015. godine

Za svaki mesec po jedan

Koristeći globalne pretraživače i izveštaje o prodaji, e-kompanija Lyst je napravila godišnju listu najtraženijih modnih komada i to prema mesecima.

Tako je januar 2015. godine obeležio džemper sa potpisom dizajnerke Belle Freud, dok su u februaru najvoljenije bile čizme preko kolena u crnoj boji, koji je dizajnirao Stuart Weitzman. 

Dolazak proleća su nagovestile Mansur Gavriel torbe, a april Aquazzura Christy baletanke sa leopard šarom. Maj i početak leta je obeležila haljina Self-Portrait, miljenica mnogih poznatih dama.

Kupaći kostim koji je bukvalno nestao iz svih prodavnica do juna meseca se sjajno uklopio uz sve letnje trendove, a potpisuje ga brend Kiini. Neočekivano, u julu svi su kupovali Adidas patike i to model Stan Smith.

Kada je došao avgust, već smo počeli da se bavimo jesenjim trendovima, a kao što smo već pisali, jedna torba se izdvojila i postala globalno čudo. U pitanju je Chloé Faye. 

Septembar je osvojila bluza kuće Tibi, koju smo videli i na Oliviji Palermo, dok je oktobar obeležio par teksas zvoncara kuće Rachel Comey iz Njujorka. Novembar nam je doneo još jedno iznenađenje, jer umesto zimskih, naišli smo na preslatke, prolećne cipelice iz TopShop-a, a kraj godine je zaslužno otišao u ruke Loewe Puzzle torbe, za koju smo predvideli da će biti hit sezone.

U galeriji su svih 12 pobednika, najtraženijih komada odeće i modnih dodataka, koji su svojim dizajnerima doneli popularnost i zaradu, a na ovaj način jasno vidimo i da je ovo bila godina kada je počela da se ceni udobnost iznad svega, kao i neosporiv uticaj 70-ih, koji je primećen na svim kontinentima.

Preporučujemo

foto

03. 10. 17

Modni dodaci sa New York Fashion Week-a

Kolekcija jesen 2017

foto

04. 10. 17

Jednorog na Paris Fashion Week-u

Novi spektakl

foto

22. 09. 17

Victoria Beckham proleće/leto 2018

Ready-To-Wear Collection

Search