Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

13. 09. 2015

Nedelja mode u Njujorku: Givenchy proleće/leto 2016.

Riccardo Tisci za Njujorčane

Riccardo Tisci je predstavio najnoviju kolekciju kuće Givenchy u Njujorku, po prvi put u istoriji ove modne imperije. Izabrao je i jedan od najznačajnijih datuma, 11. septembar, tako da je celokupan doživljaj bio jedan neobičan i dirljiv trenutak u kom se dizajner poklanja Njujorku.

Njujorčani su uzvratili ljubav, a među zvanicama su se našla neka od najpoznatijih lica današnjice. Marina Abramović je radila scenografiju, a Pat McGrath je bila zadužena za šminku. Sve je bilo dovedeno na jedan novi nivo savršenstva. 

Kolekciju čine modeli u prepoznatljivim stilu popularnog dizajnera. Boja nema, tačnije crno-beli svet je zavladao Givenchy pistom, dok je od materijala dominirala dramatična čipka. Bilo je tu i perja i satena, a pojedinačno mogu se naći komadi nosivi i za svakodnevno odevanje, mada je ovo kolekcija mnogo bliža visokoj modi i Parizu.

I dok su pistom šetali supermodeli, u publici su bili Debbie Harry, Julia Roberts, Uma Thurman, Steven i Liv Tyler, Kanye West i Kim Kardashian, Jennifer Hudson, uz stotine urednika i novinara iz celog sveta. Riccardo Tisci je ovom revijom dokazao da je vladar modne scene i da ima moć i uticaj kakvu nemaju ni mnoge daleko poznatije ličnosti. 

Da li je ovo Givenchy koji bi nosila Audrey Hepburn? Teško. Ali evolucija je neophodna, a Tisci to savršeno zna. Nakon revije održana je velika žurka, koja je slavila klupsku scenu Njujorka 80-ih, a zvanice su se pridružile dizajneru u jednoj noći koju niko neće zaboraviti.

Preporučujemo

foto

03. 10. 17

Modni dodaci sa New York Fashion Week-a

Kolekcija jesen 2017

foto

04. 10. 17

Jednorog na Paris Fashion Week-u

Novi spektakl

foto

22. 09. 17

Victoria Beckham proleće/leto 2018

Ready-To-Wear Collection

Search