Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

08. 07. 2015

Giambattista Valli Couture jesen 2015.

Eksplozija boja, karnera, materijala i retro motiva

Kolekcija visoke mode Giambattista Vallija za jesen 2015. godine je, očekivano, jedna od najvoljenijih, jer ovaj modni umetnik uvek zna kako da predstavi modernu ženu na jedan efektan i dopadljiv način, tako da prosto ostanete bez daha.

Kolekcija je inspirisana Talithom Pol i Syd Barrettom. Siluete italijanskog dizajnera, koji već 10 godina samostalno radi i uvek je poslastica visoke mode, uz detalje na malim koktel haljinama i pantaloma, postali su njegov zaštitni znak, baš kao i preterano, ekstravagantno poigravanje sa bogatim, božanstvenim perjem.

Ženstvene, romantične, upadljive i hrabre kreacije su za osnovu imale crno-bele podloge, koje je Giamba vešto obogatio prekrasnim nijansama zelene i narandžaste, koja je bila i beauty favorit. Čiste linije i kontrastni, raskošni karneri, 3-D cvetovi, šetnja 60-im i 70-im, uz fantastične oversized naočare i minđuše, učinili su da svaki model bude priča za sebe.

Za sam kraj Valli je ostavio predivne večernje haljine, jednostavne siluete, ali sa šlepom od nekoliko metara, koje već vidimo na zvezdama i fanovima dizajnera, poput Jessice Albe ili Olivie Palermo, koje su i bile u prvim redovima. 

Kada imate komad sa tako puno dešavanja, od boja i ukrasa, pa sve do čitave kompozicije, kristalno jasno uklopljene, znate da je Giambattista Valli jedan od onih dizajnera koji će se slaviti i narednih decenija. Zabavna, lagana drama, spoj italijanske Alta Mode sa francuskim šikom, je prosto DNK ovog velikana modnog dizajna. 

Preporučujemo

foto

03. 10. 17

Modni dodaci sa New York Fashion Week-a

Kolekcija jesen 2017

foto

04. 10. 17

Jednorog na Paris Fashion Week-u

Novi spektakl

foto

22. 09. 17

Victoria Beckham proleće/leto 2018

Ready-To-Wear Collection

Search