Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

10. 07. 2014

Giambattista Valli Couture 2014. u stilu 60-ih i 70-ih

Neočekivano i drugačije

Rimski dizajner koji živi u Francuskoj, miljenik mnogih poznatih dama i crvenih tepiha, Giambattista Valli ili samo Gamba, kako ga obožavatelji i prijatelji zovu, predstavio je potpuno neočekivano i neizmerno fantastičnu kolekciju visoke mode u Parizu.

Vallija inpirišu putovanja, a ovog puta je otišao u glamurozne 70-te, vratio se do svemogućih 60-ih i podsetio nas na stil večite Diane Vreeland. 

Celu kolekciju su obeležile večne pruge i neizbežno romantično cveće. Suknje i bluze su takve da mogu da se odvojeno nose i tokom dana. Krojevi su spoj italijnsko-francuske modne ljubavne afere, a dužine stvorene za prave dame.

Ali Valli žene su hrabre, one nose providne materijale, a na glavama, umesto šešira, imaju marame vezane nalik na turbane. Ni taj momenat nije preteran, već veoma "La Dolce Vita". 

Paleta boja svakako nije jesenja, ali to se od Couture revije ni ne očekuje. Purpurni tonovi su posebno glamurozni, ali Valli je dao značaja i ružičastoj i žutoj. Iako Dior i Chanel imaju počasno mesto među revijama visoke mode, Valli je uspeo da se izdvoji, stvori nešto što ćemo tek viđati na najlepšim ženama sveta i o čemu ćemo uzdisati sve do njegovog narednog poduhvata.

Preporučujemo

foto

03. 10. 17

Modni dodaci sa New York Fashion Week-a

Kolekcija jesen 2017

foto

04. 10. 17

Jednorog na Paris Fashion Week-u

Novi spektakl

foto

22. 09. 17

Victoria Beckham proleće/leto 2018

Ready-To-Wear Collection

Search