Štampaj

Pošalji prijatelju

16. 03. 2014

Najveća grunge afera

Courtney Love & Kurt Cobain

Nisu bili prvi, ali su bili najuticajniji deo grunge pokreta. Nirvana, predvođena Kurt Cobainom je izdala samo tri studijska albuma, ali je svaki od njih postao deo istorije. Kurt, kao centralna figura, nije bio tipičan seksi frontmen, ali su njegovo anđeosko lice i specifična boja glasa stvorili simbol nove generacije. Mlad i megapopularan, Kurt je pre 20 godina sam okončao život, a mnogi fanovi diretkno ili indiretkno krive njegovu suprugu, ozloglašenu Courtney Love.

Courtney je sa 16 postala striptizeta, a put ju je naveo u Britaniju, u kojoj je počela da s druži sa popularnim muzičarima. Započela je vezu sa Billy Corganom, frontmenom benda Smashing Pumpkins, ali nakon što je upoznala Cobaina, našla je svoju drugu polovinu. Ona svakako nikada nije izgledala poput supermodela, ali je tokom svojih 20-ih bila jedna od najsekepilnijih žena sveta zahvaljujući oblinama i punim usnama, kao i stilu odevanja, koji je više otkrivao nego pokrivao. 

Ono što je presudno u tragičnoj ljubavi između ovo dvoje je to da su oboje veoma rano zašli u svet droga, koje je bilo bekstvo iz nesrećnih, rasturenih domova. Uprkos tome što je čitava planeta mogla da vidi da se veza, a zatim i brak neće slavno završiti, postali su roditelji.

Frances Bean Cobain je rođena 1992. godine, ali ni dete nije moglo da spasi Kurta. Iako nikada nije dokazano, pričalo se da je Courtney koristila heroin i tokom trudnoće, a Kurt joj je pravio društvo. Frances Bean je bez oca ostala sa nepune dve godine, a kada je ušla u tinejdžerske godine tražila je da se njenoj majci zabrani prilazak.

Ova otrovna veza je jedna od najvećih i najtragičnijih ljubavnih priča u kojoj su svi gubitnici. Ni Kurt ni Courtney nisu tražili pomoć, tako da je sav njegov talenat, sav uticaj, sve što je mogao da postane sada samo legenda. A Courtney? Nakon što je sa bendom Hole izdala uspešan album iste godine kada je ostala bez supruga, oprobala se u glumačkim vodama. I danas vodi bitke sa drogom i alkoholom. 

Preporučujemo

foto

06. 09. 17

Najlepše fotografije veridbi u 2017. godini

Ko kaže da bajke ne postoje?!

foto

14. 08. 17

Dama među oblacima

Svet na dlanu...kroz pilotsku kabinu

Lepotice i rokeri

Search