Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

03. 12. 2013

Brend Hermes otvorio je novu prodavnicu

Prva prodavnica nakita i satova otvorena je u Londonu

Francuski brend visoke mode Hermes otvorio je svoju prvu prodavnicu specijalizovanu isključivo za prodaju satova i nakita. Nalazi se u sklopu robne kuće Harrods u Londonu.

Hermes ima dugu tradiciju u proizvodnji satova i to još od 1912. Sve je počelo izradom kaiša od kože sa sat tada devetogodišnje Jacqueline Hermes, koja je do tada stalno gubila džepne satove. Od tada je kuća razvila mnoštvo fantastičnih modela od kojih je svakako najpoznatiji sat Le Temps Suspendu.

Inače ime sata potiče od specijalnog mehanizma koji se nalazi sa strane sata, a jednim klikom na dugme vreme nestaje sa sata, dok se u sledećem vraća na tačno vreme. Ovaj patent je lansirao Pierre-Alexis Dumas, šesta generacija art direktora  brenda.

Pierre je prošle godine izjavio:”Objekti koje koristimo definišu naše vreme. Naprimer ukoliko imate iPhone sa svim njegovim karakteristikama, imaćete utisak da se vreme ubrzava jer možete da radite mnoge stvari u isto vreme. Brend Hermes vas izaziva da usporite, da se setite šta u biti znači biti čovek. To je naš san, da obuzdamo vreme”. 

Preporučujemo

foto

06. 09. 17

Najlepše fotografije veridbi u 2017. godini

Ko kaže da bajke ne postoje?!

foto

14. 08. 17

Dama među oblacima

Svet na dlanu...kroz pilotsku kabinu

Search