Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

20. 05. 2013

Glamur dvadesetih godina

20. veka

66. festival u Kanu svečano je otvoren premijerom dugo očekivanog filma The Great Gatsby, sa Leonardom di Capriom, Carey Mulligan i Tobey Maguire u glavnim ulogama. Ono što pored odlične glumačke ekipe čini ovaj film su i kostimi koje potpisuju modne kuće Prada i Miu Miu, u saradnji sa poznatom kostimografkinjom Catherine Martin.

Ona je objasnila kako joj je bilo potrebno dosta vremena da uopšte pristane da bude deo ovog projekta, jer nije bila baš veliki ljubitelj romana The Great Gatsby. Nakon što ju je režiser filma Buz Luhrman nagovorio da ponovo pročita roman, shvatila je da je ta priča posebna. Ona je imala jako težak posao, gde je morala da donese mnoge modne odluke.

Dvadesete godine prošlog veka, bile su prekretnica u mnogim društvenim i političkim sferama, ali i fantastična moda zauzima jako bitno mesto. Neverovatni i raskošni kostimi iz ovog filma, dočaravaju atmosferu i stil dvadesetih godina prošlog veka. Prelepe večernje i koktel haljine doprinele su slici tadašnjeg glamura i doprineli da svako ko bude pogledao ovaj film, na najbolji mogući način razume kako se nekada živelo. Kostimografkinja Catherine Martin je uspela u onome što je naumila, a vi sami možete da date svoju oceni, jer film je počeo da se prikazuje i u našim bioskopima.

Preporučujemo

foto

06. 09. 17

Najlepše fotografije veridbi u 2017. godini

Ko kaže da bajke ne postoje?!

foto

14. 08. 17

Dama među oblacima

Svet na dlanu...kroz pilotsku kabinu

Search