Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

30. 04. 2013

Zlatne Bulgari godine

Sinonim za smeo dizajn i zavodljivi i moderan stil

Jedan od najpoznatijih brendova luksuznog nakita na svetu, Bulgari, po prvi put je ostavio traga u modnom sveti 60’tih i 70’tih godina prošlog veka kada je postao sinonim za smeo dizajn i zavodljivi i moderan stil. Tako je kreirano novo ime koje je postalo otelotvorenje za italijanski glamur koji je spajao arhitektonski izraz i čistotu sa raskošnim i živim bojama.

Ova kuća ima dugu i bogatu tradiciju koja je u drugoj polovini dvadesetog veka doživela pravu ekspanziju jer je grčko i italijansko nasleđe uklapala sa trendovima, stvarajući tako globalni fenomen. 80’tih je Andy Warhol, začetnik pop arta, izjavio ‘Bulgari je otelovorenje 80’tih!’ i tako istakao kako je u deceniji štrasa i šljokica, Bulgari uspeo da otelotvori taj revolucionarni momenat i da omogući da komadi nakita postanu  savremena umetnička dela.

U tu čast je i pripremljena izložba koja će se održati u Bulgari radnji u Londonu u Bond ulici, od 10. maja do 25. juna. Na toj izložbi će biti obuhvaćen period 1970’tih do 1990’tih. To su bile zlatne godine kreativnosti, dinamičnosti i umetničkog izraza koje je Bulgari davao svetu.

Izložene će se naći retke skice i nacrti koji su prvi put otkriveni za javnost, komadi nakita koji su ikonografski i koji predstavljaju vrhunac vintage kolekcija kuće. Ova smotra remek-dela i istinskih klasika dizajna dvadesetog veka koja je realizovana od strane Maura Di Roberta, direktora sektora za nakit u Bulgariju i podseća koliko je smeo i kreativan Bulgari dizajn, kao i koliko je uticajan i inspirativan.

Među eksponatima naćiće se raskošna ogrlica i minđuše ‘Tematica’, od žada, zlata i dijamanata, ‘Parantesi’ narukvica koja je inspirisana pločnicima Rima, antikvarni novčići ‘Monette’ kolekcije, ‘Naturalia’ linija inspirisana prirodom i ‘Spiga’ kolekcija koja je odraz minimalizma devedesetih.

U toku izložbe, klijentima će biti ponuđena retka mogućnost da naruče komade koji će biti izrađeni po uzoru na vintage originale. Zato, ako se zateknete u Londonu krajem maja ili tokom juna ove godine, obavezno posetite ovu izložbu i otkrijte socjalnu i umetničku stranu Bulgari blaga.

Preporučujemo

foto

06. 09. 17

Najlepše fotografije veridbi u 2017. godini

Ko kaže da bajke ne postoje?!

foto

14. 08. 17

Dama među oblacima

Svet na dlanu...kroz pilotsku kabinu

Search