Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

10. 04. 2013

Počasna nagrada BAFTA za Elizabetu II

Kraljica kao Bondova devojka

Britanska kraljica Elizabeta II je primila počasnu nagradu BAFTA, priznanje Britanske akademije filmske i televizijske umetnosti za pokroviteljstvo mnogih zabavnih organizacija u zemlji od 1952. godine kada je došla na tron.

Nagradu koja je ekvivalent holivudskom Oskaru, kraljici je uručio glumac i režiser Sir Kenneth Branagh, na svečanosti koju je kraljevski par priredio za filmske radnike u dvorcu Vindzor. Događaju je prisustvovalo 300 glumaca, režisera, scenarista i producenata.

Kraljica je lično pokazala svoju podršku filmu kada se na svečanom otvaranju Olimpijskih igara 2012. godine, u britanskoj prestonici, pojavila u ulozi James Bondove devojke.

U kratkom filmu, koji je videlo nekoliko milijardi ljudi širom sveta,  Elizabeta je u Buckinghamskoj Palati primila glumca Daniela Craiga u ulozi tajnog agenta 007. Zatim je usledio skok iz helikoptera sa padobranom, koji su naravno izveli dublera umesto kraljice.

Iako je izgovorila samo "Dobro veče g. Bond", to je bilo sasvim dovoljno da ovaj simpatičan momenat britansku kraljicu učini najupamćenijom Bondovom devojkom do sada.

Preporučujemo

foto

06. 09. 17

Najlepše fotografije veridbi u 2017. godini

Ko kaže da bajke ne postoje?!

foto

14. 08. 17

Dama među oblacima

Svet na dlanu...kroz pilotsku kabinu

Search