Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

13. 03. 2013

Jean Paul Gaultier dolazi u London

Kultni komadi u Barbicanu

Velika izložba posvećena dugogodišnjem stvaralaštvu Jean Paul Gaultiera otvara se u aprilu 2014. godine u londonskom Barbicanu. Zamišljeno je da postavka promeni više lokacija, pa će zbog toga prvo biti prikazana u ‘’Museum of Fine Arts’’ u Montrealu.

Više od 140 kultnih komada sa potpisom francuskog kreatora stiže u umetnički centar Barbican. Na modnom spektaklu nazvanom "The Fashion World of Jean Paul Gaultier: From the Sidewalk to the Catwalk" biće izloženi i nezaboravni Madonnini korseti sa svetske turneje ‘’Blonde Ambition’’ iz 1990. godine, zatim scenski kostimi dizajnirani za Kylie Minogue i Ditu Von Teese. Posebno su interesantni komadi kreirani za film ‘’Peti element’’ Luca Bessona iz 1997. godine, koje će posetioci takođe imati priliku da pogledaju. Sve će biti propraćeno prikazivanjem snimaka sa piste, muzičkih spotova, kao i isečcima iz ‘’Eurotrash’’ emisije, koju je dizajner svojevremeno uređivao i vodio.  

Gaultier  je izjavio da se u Londonu oseća kao kod kuće i da obožava njegov duh. Posebno je fasciniran izvanrednom arhitekturom galerije Barbican, gde će sa posebnim zadovoljstvom izložiti svoje komade u okviru veoma dinamične instalacije.

Preporučujemo

foto

06. 09. 17

Najlepše fotografije veridbi u 2017. godini

Ko kaže da bajke ne postoje?!

foto

14. 08. 17

Dama među oblacima

Svet na dlanu...kroz pilotsku kabinu

Search