Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

24. 05. 2015

Kefalonija, Grčka

Istorija, tradicija uz uživanje za XXI vek

Kefalonija je najveće ostrvo u u čitavom jonskom arhipelagu u zapadnom delu Grčke. Pokriva površinu od 781 kvadratnog kilometra. Trećina ukupnog stanovništva boravi u Argostoliju, koji je glavni grad Kefalonije.

Ono što je karakteristično za ovo ostrvo su brojne pećine i pukotine, koje su nastale zbog samog sastava stena koje je erozija oblikovala tokom godina. Nikako se ne propušta obilazak pećine Melisani, koja je prema grčkoj mitologiji bila pećina nimfi. Okružuju je šume, a odlikuje predivno plava voda, kao stvorena za uživanje.

Druga turistička atrakcija Kefalonije su svakako njene prelepe plaže, od kojih je Mirtosnajpoznatija. Bitno je znati da se ostvo sastoji iz dva povezana dela, čije se plaže bitno razlikuju. Oni koji više vole peščane plaže sa postepenim ulaskom u vodu neka se odluče za istočni deo, jer se u zapadnom delu obale strmoglavo spuštaju u vodu. Za ljubitelje prirode obavezna je i poseta nacionalnom parku na vrhu planine Ajnos koji je prekriven grčkim jelama.

Interesantan je i podatak da je Kefalonija kao turistička destinacija aktuelna od početka 19. veka, jer su na ostrvo imućne grčke porodice slale decu tokom letnjih meseci. Međutim, dugi niz godina nakon toga Kefalonija je bila pusta, pa su tek od 1980. godine turisti počeli da dolaze u većem broju.


Preporučujemo

foto

06. 09. 17

Najlepše fotografije veridbi u 2017. godini

Ko kaže da bajke ne postoje?!

foto

14. 08. 17

Dama među oblacima

Svet na dlanu...kroz pilotsku kabinu

Morska uživancija po meri

Search