Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

13. 11. 2012

Nega tela u trudnoći

Brinite o sebi na pravi način

Dok čekate bebu, vaše telo se brzo i naglo menja, kako iznutra tako i spolja, pa je zato prilagođavanje i korigovanje vaše uobičajene nege neophodno.

Neki proizvodi koje ste inače svakodnevno koristili u trudnoći treba izbegavati zbog sastojaka koje sadrže, pa su tako anti age kreme sa retinolom ili salicidnom kiselinom prvo na spisku šta treba da prestanete da koristite. U retinolu, vitamin A je aktivni sastojak i u velikim količinama ga treba izbegavati, kao i tretmane tela koji sadrže salicidnu kiselinu. U oba slučaja, ispitivanja su vršena kod oralne upotrebe, ali nije isključeno da apsorpcijom kroz kožu (ipak su ovo jaki sastojci koji prodiru duboko u ćelije), u veći količinama može biti štetno, zato je bolje izbegavati ove sastojke.

Kreme za sunčanje nisu štetne i čak su veoma poželjne, bilo da je leto ili zima, u kom slučaju, tim kremama zaštitite lice i ruke.

U trudnoći, naglo rastezanje kože predstavlja najveći problem jer se stvaraju strije, zato je poželjno svaki dan nanositi hidrantne kreme za telo, ali i neku od specijalnih masti i krema koje su namenjene borbi protiv strija. Generalno, proizvodi koji sadrže soju, aloe veru, maslinovo ulje ili kamilicu su sjajni za negu tela u trudnoći, jer su prirodni i blagi.

Kreme za depilaciju takođe možete koristiti bez problema, pod uslovom da niste alergični na neki od sastojaka, ali generalno, kreme i losioni za depilaciju su bezbedni za upotrebu.

Ono što takođe treba izbegavati jesu anticelulit tretmani i kreme svih vrsta. Sastojci koje ove kreme sadrže ulaze direktno u krvotok i mogu biti štetni za plod, zato zaboravite na njih tokom trudnoće i perioda dojenja. Alternativa je korigovanje ishrane i lagane vežbe, na primer joga ili pilates, a specijalni kursevi postoje za trudnice i porodilje sa bebama.

Ako ste se pitali da li šminka treba da se koristi kada očekujete prinovu, ovde ne postoje zabrane, osim ako proizvodi ne sadrže retinol ili salicidnu kiselinu. U suprotnom, nastavite sa ritualima šminkanja kao i uvek!

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search