Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

27. 05. 2016

Spremni za pametno sunčanje

Svi znamo da sunčevi zraci imaju blagotvorna dejstva i da u organizmu proizvode vitamin D, ali dovoljna količina ovog vitamina se luči ako provedete samo 15 minuta nedeljno direktno izloženi suncu.

Sve preko te minutaže zahteva ozbiljnije pripreme kako bi posledice štetnih sunčevih zraka bile što manje po vaš organizam.

Povećajte unos i vitamina C koji obnavlja ćelije i povoljno deluje na isušivanje kože i stvara kolagen i elastin koji stradaju od previše sunčevih zraka i takođe beta karotena.

Pijte mnogo vode kako u danima pre, tako i na samom letovanju, šest do osam čaša dnevno je optimalna količina.

Koristite hidratantne losione i to u što većim količinama, da bi vaša koža bila hidrirana, negovana i spremna za sunčanje.

Kreme i puderi sa zaštitnim faktorom nahraniće i negovaće kožu vašeg lica i dozvoliti joj da se privikne na sunce postepeno.

Ako želite instant rešenje ako da na plažu ne odete beli, koristite kreme za samopotamnjivanje. One će takođe podstaći lučenje melanina i tako će vaša koža brže primiti boju.

Naravno, kreme, losioni, ulja sa zaštitnim faktorom su u ovo doba godine neophodni, bilo da idete u prirodu ili obavljate svakodnevne poslove. 

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search