Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

30. 10. 2015

Zapovesti lepote i nege

Usvojite ove smernice, koje su jednostavne i vaša koža će vam večno biti zahvalna

Bez mnogo oklevanja, preći ćemo na prvu grešku koju svakodnevno pravimo. Radi se o umivanju lica i nedovoljnom ispiranju sredstava koje koristimo pri umivanju. To podrazumeva i delove lica koje je teže dohvatiti, posebno T-zonu, ali i područje vrata i iza ušiju.

Na drugom mestu se nalazi brisanje lica peškirom. Na njemu se zadržavaju nečistoće, te je najbolje da izdvojite tri ili četiri manja peškira koje ćete rotirati tokom nedelje. 

Iako deluje šašavo, moguće je da prečesto perete lice. Prečesto umivanje isušuje kožu i dehidrira je, a veoma je važno da koristite preparate za umivanje koji su blagi i nežni. Balzami za umivanje na bazi ulja su odlični za suvu kožu, ali treba dopustiti kožu da sama obnavlja prirodna ulja i jednostavno diše.

Ne zaboravite da piling. On je važan kako biste uklonili mrtve ćelije i daje ostalim proizvodima, poput losiona i krema, prostora da dublje prodru u kožu i tako odrade bolje svoj posao. Eksfoliatori sadrže granule koje prodiru do pora i uklanjaju nečistoće i takođe, čine kožu mekšom.

Takođe, dva do tri puta dnevno nanesite masku za dubinsko čišćenje. Ukoliko je vaša koža mešovita, multimasking nije samo prolazan trend, već odličan način da svakom delu lica date ono što mu je najpotrebnije. 

Kada su u pitanju maramice za skidanje šminke, njih treba koristiti samo u slučajevima nužde. Miceralna voda je najbolji način da uklonite šminku i uštedite vreme.

Najvažnije je da upoznate svoju kožu. Odlazak kod dermatologa će rešiti sve vaše nedoumice, a kada znate kakva je vaša koža, lakše ćete pronaći i proizvode koji joj odgovaraju, jer ćete znati šta tražite. 

Ne zaboravite: Zaštitite kožu od sunca, koristite faktor 30 ili veći. Potražite formule sa oznakom "noncomedogenic", što znači da neće zapušiti pore.

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search