Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

15. 06. 2015

Da li pravilno nanosite prozvode za sunčanje?

Mesta koje najčešće preskočimo...

Sunčani dani su stigli, tako da sve više vremena provodimo na otvorenom, čekajući more i izležavanje na plaži ili barem vikend bekstvo iz grada.

Poznato je da su najveći saveznici u nezi kože tokom leta proizvodi sa zaštitnim faktorom, koji štite kožu od opasnog zračenja. Ipak, postoje delovi tela koje preskačemo, jednostavno slučajno, tako da ostaju izložena jakom i nezdravom suncu.

Na prvom mestu su kapci. Koža oko očiju je preosetljiva, tanka i njoj je nega neophodna, što zbog lepote, ali i zdravlja. Zato je tu stik sa visokim faktorom zaštite, koji se lako nanosi i smanjuje rizik od preranog starenja i melanoma.

Zvuči strašno, ali istina je da rak kože najčešće počinje od nogu, baš jer se trudimo da im damo tu bakarnu, osunčanu boju. Iako je ova činjenica poznata, mnogi zaborave da nanesu proizvod za sunčanje iza kolena, a upravo je to mesto na kom se najviše znojimo i zato je potrebno češće stavljati adekvatnu zaštitu.

Retko ko će se setiti da je i ušima potrebna zaštita. Nanošenje proizvoda sa odgovarajućim faktorom je ključno i to ne samo na uši, već i u njih.

Napomenuli smo da noge nose najveći rizik, ali koliko god ih mazali, koliko pažnje obraćate na stopalo i članak? Poprskajte ove delove sprejom sa zaštitom, jer dok ste u sandalama ovi delovi su uvek izloženi štetnom zračenju.

Za kraj, tu je vaša lobanja. Šešir je obavezan, ali dodatna zaštita dolazi u vidu šampona za suvo pranje sa UV zaštitom. 

Svakako zvuči kao puno posla, ali kao što smo rekli, ovde se ne radi samo o lepoti, iako je sunce najveći neprijatelj mlade i zdrave kože, već o zdravlju, pa čak i o vašoj budućnosti.

U galeriji možete naći naše favorite koji će pomoći prilikom izlaganja suncu, a podsećamo vas da su neophodni i redovni pregledi kod dermatologa. 

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search