Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

14. 11. 2012

Natalie Wood

Ikona filmskog platna

Filmom se počela da bavi još kao dete, postajući svojevrsna dečija zvezda. "Toliko je dobra da me plaši", rekao je bard glume Orson Welles videvši ovu šestogodišnju devojčicu. Sa nepunih 17 godina Natalie je bila snimila već 18 filmova. Njena fascinantna filmska karijera trajala je gotovo 40 godina.

Priča o Natalie Wood govori o ljupkoj devojčici koja je stasala u lepu mladu glumicu, postajući vrlo brzo holivudska ikona. Posedujući vanrednu lepotu, Natalie je osvajala srca mnogih američkih idola svoga vremena, kao što su bili Elvis Prisley, Reymond Burr, Dennis Hopper, Warren Bitty, Nick Adams, Tab Hunter i Michael Cain. 

Natalie Wood je rođena kao Natalija Nataša Nikolajevna Zakarenko u San Francisku 20. jula 1938. godine, kao jedna od tri kćerke ruskih imigranata Nikolaja i Marije. Otac Nikolaj ostao je zapamćen kao čovek sklon alkoholu koji je činio sve što mu je govorila supruga. Sestra Lana se takođe bavila glumom, bila je Bond devojka i pojavila se u "Playboyu". Natašu je u svet filma gurnula dominantna i stroga majka, nakon što joj je gatara rekla da će mala Nataša postati lepotica poznata širom sveta.

Natalie se filmom počela veoma rano da bavi, još kao dete. Kada je glumila siroče izbeglicu sa nemačkim akcentom, veliki Orson Welles je bio dirnut. "Toliko je dobra da me plaši", rekao je Welles.

Bila je nominovana za Oskara za sporednu ulogu u filmu "Buntovnik bez razloga" iz 1955. u kome joj je partner bio James Dean. Nakon toga, još dva puta je bila nominovana za Oskara za uloge u filmovima "Sjaj u travi" iz 1961. i "Ljubav sa potpunim strancem" dve godine kasnije, ali nagradu nikada nije dobila.

Natalie Wood je preminula 1981. godine, u 43. godini života.  Prema zvaničnoj verziji, pripita Natalie se okliznula, pala sa broda, na kom je bila u društvu glumca Christophera Walkena i muža Roberta Wagnera i utopila se. Ni dan danas nije sasvim sigurno da li je njena smrt bila nesrećan slučaj ili je glumica ubijena.

Kada govorimo o stilu ove ikone velikog platna, govorimo o klasici, glamuru i dijamantima. Mešavina umerenosti i strogosti Jackie O i Marylin Monroe, ova zvezda je podjednako graciozno nosila dnevne Chanel komplete i Gyvenchy kapute sa kratkim rukavicama, ali i perjane kućne haljine i sexy komade. Drago kamenje je, naravno, poseban deo njenog stila, a rubin je kamen koji je najčešće viđen da krasi njen vrat, uši ili zglob.

Na filmskom platnu ili van njega, elegancija je svakako epitet koji priliči glumici kao što je Natalie Wood. 

Preporučujemo

foto

28. 08. 17

Beyoncé otkriva obline nakon porođaja

Sexy i zanosno... :)

foto

05. 08. 16

Jarke boje dominiraju jesenjim danima

Uz malu pomoć pastela, žuta, plava, crvena su pravi hit

foto

20. 07. 16

Burberry Patchwork torba

Da li će ova torba dostići popularnost trenča legendarne britanske kuće?

Search