Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

09. 05. 2012

Pam Hogg

Zvuk stila

Stalna preplitanja muzike i mode su stvorili ikonu stila, muzu, ali i cenjenog dizajnera i muzičara. Pam Hogg je rođena u Glazgovu i u modnom smislu je najvažniji škotski izvoz. Školovanje je započela u Glazgovu, a nastavila u Londonu, dobivši diplomu magistra tekstila na Royal Art koledžu. Prateći rad Vivienne Westwood i punk zaostavštine, koristeći XV vek kao inspiraciju, kombinujući ga sa glam rock elementima i poigravajući se sa fetišima, Pam je ubrzo postala lice nove Britanije. Ali nikada nije odustala od muzike, a njen prvi bend „Rubbish” je svirao kao podrška nezaboravnim The Pogues-ima.

Godine 1981. je predstavila prvu kolekciju na nedelji mode u Londonu, da bi samo deset godina kasnije imala kultni status u Britaniji, ali i ostatku Evrope. Početkom devedesetih je ponovo bila u muzičkim vodama, kao podrška legendarnoj Debbie Harry iz benda Blondie.

Pam je uporedo sa karijerama u muzici i modi, sticala obeležje ikone stila. Saradnje sa Jarvisom Cockerom, Anitom Pallenberg, dok zvezde poput Kylie Minogue, Rihanne, Lady Gage, Jessie J, Kelly Rowland, Kate Moss, Naomi Campbell i Claudie Schiffer ponosno pokazuju odeću sa potpisom Pam Hogg, uz konstantne promene i iznenađanja u sopstvenim kreacijama, su napravili drugačiju stilsku ikonu. Pam ne mari za trendove, kosu uvek farba u neuobičajne boje, u svakoj kreaciji deluje opušteno, kao da je samo pokupila nekoliko krpica sa vrha ormara. Nasmejana i zavodljiva u svom večitom punk maniru, Pam je ove godine oduševila posetioce nedelje mode u Parizu predstavljajući modele za jesen/zimu 2012-2013. godine, čija inspiracija dolazi iz futurizma i nepresušnog seksapila žene. 

Preporučujemo

foto

28. 08. 17

Beyoncé otkriva obline nakon porođaja

Sexy i zanosno... :)

foto

05. 08. 16

Jarke boje dominiraju jesenjim danima

Uz malu pomoć pastela, žuta, plava, crvena su pravi hit

foto

20. 07. 16

Burberry Patchwork torba

Da li će ova torba dostići popularnost trenča legendarne britanske kuće?

Search