Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

27. 01. 2020

Kako su protekle Grammy nagrade 2020

Ovog vikenda se održala 62. po redu dodela Grammy nagrada koja je prepoznala muzička dostignuća iz 2019. godine, od popa preko roka do repa i R&B-a.

Kao i uvek, ovom događaju su prisustvovala velika imena i to ne samo u kategorijama nominovanih umetnika. Izvođači koji su nastupali, kao i voditelji, su takođe velika imena u šou biznisu – Ariana Grande, Lizzo, Billie Eilish, The Creator – samo da navedemo neke od njih.

Ovogodišnji događaj je obavijen velom kontraverze, naime, bivša CEO Grammy nagrada, Deborah Dugan podnela je optužbe za diskriminaciju protiv „Recording Academy of Arts & Sciences“ samo nekoliko dana pred emitovanje dodele nagrada.

Ovogodišnja dodela nagrada se održala u Los Anđelesu u nedelju 26. januara 2020. godine na standardnom mestu održavanja (LA Staples Center).

Voditelj ovogodišnje dodele je bila Alicia Keys, što je činilo prvom ženom koja je vodila dodelu ovih nagrada dva puta. Neki od uručilaca nagrada su bili Stevie Wonder, Dua Lipa i Ozzy Osbourne.

Najveći broj nominacija je odnela Lizzo zahvaljujući svom hitu „Truth Hurts“ iz prethodne godine. Ova „zarazna“ numera joj je donela osam nominacija. Druge velike nominacije su Lil Nas X i Billie Eilish, koja je najmlađi muzičar nominovan u četiri velike kategorije poput albuma godine, pesmu godine, singl godine i najbolji novi muzičar.

Neke od najvećih priznanja na ovoj ceremoniji je odnela Billie Eilish sa pesmom „Bad guy“ za pesmu godine i singl godine, nagradu za album godine, najbolji pop vokal album, kao i nagradu za najboljeg novog umetnika.

Pogledajte kako su izgledale zvezde na dodeli čuvene nagrade. 

Preporučujemo

foto

28. 08. 17

Beyoncé otkriva obline nakon porođaja

Sexy i zanosno... :)

foto

05. 08. 16

Jarke boje dominiraju jesenjim danima

Uz malu pomoć pastela, žuta, plava, crvena su pravi hit

foto

20. 07. 16

Burberry Patchwork torba

Da li će ova torba dostići popularnost trenča legendarne britanske kuće?

Search