Štampaj

Pošalji prijatelju

03. 06. 2014

Intervju: Biljana Tipsarević o modi i dizajnu...

Ekskluzivno za SML

U narednim redovima, saznaćete sve o tome kako je Biljana počela svoju karijeru u modi, šta je inspiriše, da li prati trendove i bez kojih odevnih komada ne može da zamisli svoj garderober...

1.  Poznato je da ste diplomirali na fakultetu tehničkih nauka i da ste odbranili master rad iz oblasti industrijskog inženjerstva i menadžmenta pre nego što ste zaršili Accademiu del Lusso. Kako ste skrenuli sa inženjerskog puta i zakoračili na modne staze?

- Moda je oduvek bila moja velika ljubav i strast, jos dok sam isla u prirodno matematicku gimnaziju zavrsila sam kurs. Moja rođena sestra je zavrisla IUAV univerzitet za modni dizajn u Italiji. Znala sam da ću se svakako nakon fakulteta koji mi pruža odlično znanje iz oblasti poslovanja, upustiti u ono što me najviše ispunjava.

2. Koliko je školovanje uticalo na Vaš rad i kreativnost i koliko mislite da ono generalno ima uticaja na dizajnere?

-Mislim da svakako ima veliki uticaj, ali kao i u svakom poslu, kroz praksu se najviše uči.

3. Izlagali ste na nedelji mode na Malti i dobili pohvale od urednice italjianskog Vogue-a za svoj rad. Kako imate iskustva u izlaganju u Srbiji i u inostranstvu, koje su po Vama glavne razlike i ima li sličnosti u funkcionisanju mode ovde i preko?

-Ogromne su razlike, ali to je i normlano, ipak smo mi mala zemlja sa puno problema i većini ljudi je moda poslednja stvar na umu. Opet, drago mi je da danas na našem tržistu imamo, više nego ikada, modne dizajnere koji lepo rade i naše dame se sve više okreću domaćem dizajnu u potrazi za unikatnošću i kvalitetnim modelima.

4. Za koga danas kreiraju dizajneri u Srbiji, koja je njihova, odnosno Vaša publika?

- Imamo nekoliko fenomenalnih dizajnera i svako ima svoju publiku. Devojke se svi više odlučuju za modele domaćih kreatora, pogotovo kada su u pitanju venčanja i specijalne prilike. Trudim se da našim devojkama i ženama ponudim vrhunski kvalitet što se tiče materijala i izrade. Ne vodim se trendovima, volim vanvremenski dizajn i cilj mi je da dama koja danas obuče moju haljinu, može da je ponese i za 5-10 godina.

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Search