Štampaj

Pošalji prijatelju

16. 10. 2012

Dekorisano

Kao iz bajke

Dizajneri su baš pustili mašti na volju i ukrasili jesenje kolekcije delikatnim i komplikovanim vezovima i čipkom,  raskošnim kamenjem i cirkonima, cvećem, perlama, šljokicama i stvorili hodajuće skulpture ogrnute u baroknu raskoš. Garderoba i modni detalji su prepuni liksuznih dodataka do te mere da je ponekad teško razlučiti koja se tkanina nalazi ispod bogatog dekora. Marchesa je tako prikazala komplikovane haljine prošarane perlama metalik boje upletenim u čipku, teške ukrase je prikazao i Marc Jacobs, a bogati brokat krasi modele sa potpisom Jason Wu.

Nitne u punom sjaju prikazala je Isabel Marant, dok je neverovatni trodimenzionalni utisak baroknih detalja i cveća oduševio na kreacijama Stelle McCartney i Gianbattiste Vallija. Chanel je podigao ovaj trend na potpuno nov nivo i pored garderobe, ukrasi su se našli i na obrvama manekenki, pa je postignut veoma neočekivani izgled.

Kada budete birali komad koji će vaš stil učiniti zaista upadljivim ove sezone, raskošno, ornamentisano, svetlucavo i predimenzionirano su reči koje treba da opisuju onaj koji ćete poneti kući.

Ovaj trend jeste inspirisan preterivanjem, ali to ne znači da treba da izgledate kao da ste upali u džinovsku kutiju sa nakitom. Odaberite jedan komad sa preteranim I ekscentričnim ukrasima i uklopite ga jednostavnije I čiste teksture na kojima će doći do izražaja. Ne zaboravite, na modnoj pisti nešto može izgledati kao pun pogodak, ali to ne mora biti praksa u realnosti. Iskoristite predloge modnih dizajnera kao inspiraciju i preterajte sa upečatljivim komadom nakita, haljinom sa gomilom šljokica uz svedene detalje ili sa velikim broševima na kaputu ili jakni.

Verujte nam, ako pravilno dozirate ovaj trend, titula trendseterke neće vam izmaći ove zime. Uživajte u trendu!

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Search