Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

27. 11. 2017

Statusni simboli iz protekle dve decenije

Koliko komada vi imate?

Od Uggsica preko Juicy trenerki, pa sve do Baby G satova i odabranih komada nakita, naša današnja tema su modni komadi koji su obeležili proteklih 20 goidna. Neke njih smo rado nosili, neke preskakali u širokom luku, a ovo je ujedno i zabavan način da se prisetite mlađih dana i možda ponesete neki od ovih komada ponovo, jer kao što znamo, trendovi se uvek vrte u krug, o čemu svedoči i povratak 90ih, koji nas prati poslednjih nekoliko sezona.

Prva je Balenciaga Lariat torba, miljenica IT devojaka, od Kate Moss do Paris Hilton i Nicole Ritchie. Dolazila je u svim bojama i veličinama, a njene kopije smo videli na svim kontinentima.

Zatim su tu Love Bracelets by Cartier, narukvice od 4000 dolara, koje su nosile Lady Diana, Angelina Jolie, dakle svako ko je neko.

Isabel Marant je odgovorna za zastrašujuću popularnost patika sa platformom, koje su kopirale sve modne kuće. Dizajnerka danas žali što je stvorila ovaj komad, jer nije imala predstavu da če postati više od udobne obuće. Ove patike su postale statusni simbol.

Gucci logo kaiš je trenutno aktuelan, nose ga supermodeli i blogeri, te je i jedan od najslikanijih komada godine, ako je sudeći prema Instagram postovima.

Takođe, kuća Gucci je odgovorna za povratak mokasina i to na velika vrata, a tokom protekle godine su bile hit mokasina papuče sa krzom, koje su nosili Jared Leto, Alexa Chung, a čije jeftinije verzije su se prodavale baš u svakoj high street prodavnici.

Iako ne baš privlačne, Uggsice su uspele da nađu svoje mesto pod suncem, mada je dokazano da su štetne za stopala. One se nose i danas, mada se činilo da su ispale iz modnih tokova pre par godina. Šta je to što ove čizme čini neodoljivim? One su tople, odskaču od svih drugih modela, lako se navlače i dobro izgledaju sa skinny farmericama, koje su takođe obeležile rane 2000te.

Vraćamo se na modne dodatke i torbu Alexa, kuće Mulberry, koja je u nekom momentu bila sinonim za britanski, buntovnički pristup modi. Inspirisana Alexom Chung i njenim stilom, torba je praktična, a lista čekanja iz 2010. godine je učinila da ima posebno mesto u istoriji mode.

Nicole Richie je u svoje vreme, tačnije u vreme kada je boravila na stranicama tabloida i u rijaliti programima bila regularni trendseter, te je među prvima ponela još jedan hit iz ranih 2000ih, narukvice CC Skye, napravljene od zlata i crne kože. 

Koji od ovih komada ste nosili? Koji su vaši favoriti? Ostavite komentar!

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Search