Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

26. 09. 2016

Srpski filmovi u Holivudu

Arpa Međunarodni filmski festival, 19. po redu, biće održan od 3. do 6. novembra u Egipatskom pozorištu u Holivudu, a među 55 nezavisnih filmova iz 23 zemlje nalaze se i ostvarenja srpskih autora.

Arpa Međunarodni filmski festival, 19. po redu, biće održan od 3. do 6. novembra u Egipatskom pozorištu u Holivudu, a među 55 nezavisnih filmova iz 23 zemlje nalaze se i ostvarenja srpskih autora.

U kategoriji dugometražni igrani film biće prikazan novi film Miloša Radovića "Dnevnik mašinovođe", srpski kandidat za nagradu Oskar, kao i "Bićemo šampioni sveta", reditelja Darka Bajića, u kome se igra američki glumac Džon Sevidž.

Van konkurencije za nagrade biće prikazan dokumentarno-animirani omnibus "Radiovizija" u produkciji RTS-a i "Platforme", u glavnom programu "Ringišpil" Luke Popadića, a u selekciji kratkog filma "Dijamant za Baju Kaliforniju" Koste Ristića, najavila je kuća "Kovacic & Spaic".

Na programu će biti i film "Izgubljen u Jermeniji" nagrađivanog reditelja Serža Avedikiana, dobitnika "Zlatne palme" za kratki film, zatim "Buger crvena", narativni dokumentarac priznatog reditelja Berndta Madera, u kome igra srpska glumica Marija Karan, američka premijera filma Alberta Kodagoliana "Negde lepa", svetska premijera filma Levona Minasiana "Bravo virtuozo" i nakon 25 godina od premijere njegovog debitantskog remek-dela "Izgubljeni raj", američka premijera filma Davida Safariana "Topla zemlja, hladna zima".

U okviru zvaničnog programa biće prikazani nagrađeni i filmovi koji su bili nominovani za nagrade na priznatim festivalima, kao i 10 američkih igranih i dugometražnih dokumentarnih filmova, koje su režirali svetski poznati savremeni umetnici.

"Naša vizija je da stvorimo živ, heterogeni Holivud za pasionirane svetske reditelje, čiji inovativni glasovi i društveno angažovane priče inspirišu i neguju sinematsko iskustvo", izjavio je Gregor Zupanc, producent i reditelj iz Los Anđelesa i umetnički direktor AIFF-a.

tanjug

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Search