Štampaj

Pošalji prijatelju

21. 05. 2015

Oblačenje za oblik tela pravougaonik

Kreirajte obline

Ovaj tip tela najćešče pripada atletama i manekenima. Poznata i kao dečačka figura, odlikuje se uskim bokovima, dugim udovima i nedostatkom oblina, barem onim koje su bliske peščanom satu.

Ovaj tip tela traži da se posvetite tome da “stvorite” obline ili naglasite one koje su u vašem slučaju minimalne. Dakle, sve sjajne i svetle boje koje reflektuju svetlost pravi su izbor za vas. Iako i tamni koloriti nisu vaš neprijatelj, oni će pogotovo u donjim delovima da učine sofisticiran dečački imidž i od vas načiniti manje ženstvenu siluetu. No, ukoliko je to željeni cilj nije nikako zabranjeno da se priklonite i ovakvom izboru.  

Kad je o dezenima reč tu ste slobodni da birate i one koji imaju veliki uzorak. Zahvaljujući svojoj silueti neće doći do toga da vam se naruši proporcija. Pravougaonici mogu sa radošću da nose kombinezone cvetnih dezena i da time postignu seksi imidž koji bi kod drugih tipova siluete bio i te kako sporan. Dezeni mogu biti i intenzivnih kolorita, geometrijski od optikala do kvadrata i da podjednako dobro odigraju ulogu savršenog saveznika u vašoj modnoj pojavi.

Kod tkanina izbegavajte teške tkanine jer će od pravougaonika načiniti štender za najnoviju kolekciju tekstila i učiniti vas kao da ste u dva broja većoj odeći. Birajte elastične tkanine za prve linije boka dok za torzo i noge se ne ustručavajte da birate svile ili satene koji će na pravi način da naglase liniju oblina i unaprede dečački imidž u ultra ženstveni. Kreirajte uskim formama iluziju naglašene linije struka i zadnjice i vrlo brzo ćete shvatiti da ste na pravom putu.

Kod modnih dodataka, pravougaonici su usmereni na nekoliko ciljeva, jedan je da naglase ili definišu liniju pojasa kako tačno na liniji pojasa, tako i uspešno sa visokim ili spuštenim pojasom. Kada je linija pojasa spuštena, onda će ova silueta izgledati zavodljivije i mnogo više seksi nego kada je linija pojasa tačno na mestu.  Široke pantalone su takođe sjajan izbor za pravougaonike. Drugi cilj je da radite na liniji dekoltea. Jedan pravougaonik mora da se igra sa ”v” izrezima dubokih sečenja da bi dobio na estetici torzoa. Treće je da nikako iz detalja ne izostavite viseće minđuše najrazličitijih formi. I četvrto, kod obuće možete da se igrate svim, sem sa visinom potpetica. Obično je ova silueta visoka te na visokim potpeticama može veoma često da izgleda kao objekat bez građevinske dozvole.

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Search