Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

19. 03. 2015

Saveti za prolećno čišćenje ormara

Ovo ćete želeti da znate...

Postoji neki terapeutski efekat u čišćenju ormara, bilo da je u pitanju veliko spremanje ili samo malo pomeranje da biste napravili mesta za novu stvar koju ste prosto morali imati!

Bilo da to radite često, ili je proleće idealno vreme za vas kada imate inspiraciju i energiju za bavljenje garderoberom, imamo nekoliko značajnih saveta koji će van pomoći da vaš orman izgleda kao da ga je sređivao profesionalac!

Prvo, tajming spremanja je veoma važan. Izazovite sebe da svaki put kada želite da kupite novu stvar, izbacite jednu staru iz ormara. Verujte da u trenutku kada budete pregledali stvari, spazićete bar jednu koju niste nosili cele prošle sezone ili čak u proteklih godinu dana! Čišćenje ormara mora doći iz potrebe, bilo za prostorom ili zato što se selite, pravite mesta za nove stvari ili radite prolećno spremanje.

Nemojte misliti da ćete brzinski odraditi spremanje. Pregled stvari i pravljenje odluka šta zadržati a šta ne može oduzeti mnogo vremena, zato izdvojte vikend i na tenane završite ceo ritual.

Pre nego što počnete sa spremanjem, namestite krevet i položite stvari na njega. Neka vaš ambijent bude uredan da biste imali dobar pregled a i kada položite sve ispred sebe, imaćete mnogo bolju sliku situacije nego kada su stvari nagurane na štender ili po policama.

Znamo da ste za neke stvari vezani sentimentalno, da su neke uspomene i da ste u njima doživele važne trenutke, ali pobrinite se da takvih komada bude što manje. Ne treba da čuvate stvari koje više nikada nećete obući samo zato što imaju sentimentalnu vrednost, za to služe fotografije. Odvažite se da gledate na garderobu kao na nešto što dolazi i odlazi, i verujte nam da ćete imati mnogo manje posla sa održavanjem garderobera.

I na kraju, tu su teška pitanja koja nam pomažu da donesemo konačnu odluku da li da nešto bacimo, doniramo ili zadržimo. Koliko puta sam ovo obukla? Da li je ovaj komad izašao iz mode ili je bezvremen? Da li mi još uvek odgovara? Da li mogu da ga nosim u različitim kombinacijama? Ako je jedan od odgovora na ova pitanja NE, vreme je da se datog komada otarasite!

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Search