Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

14. 07. 2014

Kratka istorija sečenog džinsa

Komad iz modne ikonografije koji svako od nas poseduje

Čim se temperature popnu iznad 20 stepeni, oni počnu da se pojavljuju svuda. Na plaži, u parku, pa čak i u kancelariji (ako se neko oseća super smelo taj dan). Sve od srednjoškolki do supermodela, od hipika do hipsterki, svi nose ovaj najpopularniji komad garderobe za toplo vreme.

Isečeni džins šorts je postao ultimativni odevni komad koji svaka žena ima u svom ormaru i koji svaka može sama da napravi.

Ovakav šorts može biti pripadnik svakog stila, on prevazilazi trendove i modne dekade i može ih kreirati svako sa starim farmerkama i makazama. Ali, čak i ako ne znamo koji je genije prvi izveo ovaj potez i kog vrelog, letnjeg dana se to desilo, ali isečeni džins je rođen u punoj slavi koja podiže obrve i okreće glave!

U njegovu čast, ovog leta vam predstavljamo kratku vizualnu istoriju poznatog isečenog džins šortsa u njegovim najblistavijim zabeleženim momentima kroz modnu istoriju:

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Search