Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

20. 09. 2013

Mat vs. sjaj na usnama

Sve prednosti i mane

Pored svih trendova koji dolaze i odlaze, na usnama se uvez zadržava jedna dilema... Mat ili sjaj?

U zavisnosti od boje koju stavljate na usne, dilema može biti parcijalno olakšana, tako da kada se odlučujete za neutralne, nude nijanse boje kože i mesa, mat završnica bi ubila svaki tračak živosti i 3D efekta, što nikako ne želite, pa je malo sjaja u takvim karminima neophodna komponenta.

Sa druge strane, kada su u pitanju boje, tu je druga priča. Tamne i intenzivne nijanse dozvoljavaju igru tekstura sve u zavisnosti od toga šta želite da postignete.

Mat tekstura je lakša za nanošenje, ne razliva se i ne ulazi u sitne pore oko usana, što znači da nema neurednog izgleda i umanjuje upadljivost boje, ali ne i intenzitet. Jedina mana im je što ponekad daju osećaj isušenih usana.

Karmini koji daju sjaj momentalno privlače pažnju, upadljiviji su, ali mogu lakše da se razmažu i "iscure" u nabore oko usana, ali većina ih je kreirana da hidriraju kožu vaših usana.

Crveni karmini su najčešće predmet polemike kada je mat vs. sjaj u pitanju, pošto su najzastupljeniji u ženskim neseserima. Mat crvene usne izgledaju elegantnije i svedenije, dok malo sjaja unosi seksipil i razigranost u celu priču.

Zato, predstavljamo vam SML izbor najboljih mat i sjajnih crvenih karmina među kojima ćete definitivno pronaći svoj jesenji favorit:

Preporučujemo

foto

02. 10. 17

Kako pravilno konturisati lice

Mali trikovi koji nas čine lepšim

foto

04. 10. 17

Nove nijanse mat karmina

Za ljubitelje proizvoda Kylie Jenner imamo lepe vesti

foto

11. 09. 17

Preparati koje nikako ne smemo da delimo

Malo pažnje znači mnogo za naše zdravlje

Search