Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

23. 08. 2018

Da li vaša šminka čini da izgledate starije?

Podmladite se!

Starenje je prirodan proces koji donosi puno promena. Jedna od njih je menjanje i makeup rutine. Baš kao što ne nosite isti broj i model veša tokom čitavog života, tako je potrebno da razmislite i o proizvodima za ulepšavanje.

Najpre obratite pažnju na podlogu. Puder treba da bude lagan, a oni u kamenu i prahu sa godinama gube funkciju jer se lako zavlače u bore. Dakle, biramo kremaste teksture, ali i nijanse, jer nam koža sa godinama postaje nešto svetlija.

Maskara je obavezna, ali s godinama želimo da oko ide na gore, dakle prkosimo gravitaciji. Zato je nanosimo samo na gornje trepavice. Ukoliko želite da je stavite i na donje, neka to bude mala količina i obavezno se potrudite da budete precizne u nanošenju. Isto važi i za eyeliner ili kreon. Crni kreon i mačkaste oči su sasvim ok, ali za donju liniju kapka probajte sa svetlijom smeđom ili čak belom bojom linera. Svetliji tonovi otvaraju oko i da, prkose gravitaciji.

Metalik senke bi trebalo da izbegavate, a ako ih baš volite, nanosite ih na sredini kapka. Ne morate da se odričete boja, ali neka teksura bude svilenkasta, kako bi se senka što manje zavlačila u sitne bore oko očiju. Dublji tonovi, poput teget i smaragdne će izgledati bolje nego jarko plava ili zelena, mada su nežne nude i ružičaste nijanse idealan izbor.

Jedna od najčešćih grešaka je nanošenje rumenila u stilu 80ih. Rumenilo treba da bude nežno, kremasto, a nakon nanošenja koristite četku za blendiranje. Hajlajter se takođe nanosi u kremastoj formi, nešto iznad rumenila, dok bronzer možete da preskočite.

Korektor je jedan od svima omiljenih make up proizvoda. I ne, nije nam dovoljan jedan. Tamne krugove oko očiju prikrivamo onim koji su veoma lagani, nežni jer je koža u ovom predelu sedam puta osetljivija i tanja nego na ostatku lica. Birajte nijanse koje vuku na bež i kajsijate tonove, dok za ostale nedostatke će vam trebati jača formula u skladu sa bojom pudera, odnosno podloge.

Usne se sa godinama smanjuju, njih možete da konturišete ukoliko imate vremena, a za svaki dan preporučujemo olovku u nijansi usana i sjaj, koji će učitini da usne dobiju volumen i zdravu, umerenu boju. Kada kažemo sjaj, mislimo na nove proizvode, koji ne izgledaju masno, već hrane usne i drže boju tokom celog dana. 

Za kraj, kao što smo rekli, ne koristite puder u prahu kako biste fiksirali šminku, već za to upotrebite sprej i nikako nemojte da preterujete sa podebljavanjem obrva. Umerenost i teksture koje se ne zavlače u kožu su vaš najbolji saveznik. 

Preporučujemo

foto

02. 10. 17

Kako pravilno konturisati lice

Mali trikovi koji nas čine lepšim

foto

04. 10. 17

Nove nijanse mat karmina

Za ljubitelje proizvoda Kylie Jenner imamo lepe vesti

foto

11. 09. 17

Preparati koje nikako ne smemo da delimo

Malo pažnje znači mnogo za naše zdravlje

Search