Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

20. 03. 2015

Charlotte Tilbury X Norman Parkinson

Legendarni fotograf inspiriše make up kolekciju

Sada već legendarna kolekcija šminke od Charlotte Tilbury je postala prava priča o uspehu u industriji lepote, a sada je došlo vreme za prvu saradnju. I to je kolaboracija koja odskače od drugih – Tilburijeva se udružila sa porodicom Normana Parkinsona, poznatog modnog fotografa koji je radio za Vogue, u kreiranju kolekcije koja je posvećena i ukrašena njegovim radovima.

Tilbury kaže da je uvek bila inspirisana i fascinirana Parkinsonovim neverovatnim radom. U modnom svetu se ljudi iznova i iznova okreću njegovim delima u potrazi za inspiracijom i smernicama. U saradnji sa Parkinsonovim unukom koji je Charlotte ponudio uvid u preko 750.000 negativa i oko 3.000 originalnih printova,  rodila se ideja da se sve to pretoči u limitiranu kolekciju kao omaž njegovom poznatom dedi.

’’Ponosna sam kako izgleda svaki komad – kao dragocena vintage pudrijera koju sa ponosom vadite u jevnosti da popravite šminku’’ kaže dizajnerka.

Ključna fotografija u celoj kolekciji je zapravo bila na naslovnoj strani Voguea u maju 1975. i na njoj se nalazi Jerry Hall, i ona je inspirisala neseser i nove varijacije paleta Filmstar Bronze i Glow, koje su sada Sun Tan i Sun Light kremaste palete sa contouring, dok pudrijera ne samo što ima fotografiju na sebi, već je i formula pudera u njoj dizajnirana da oponaša jedinstveni način na koji je poznati fotograf hvatao svetlo da bi dočarao lepotu modela.

Tilbury kaže da je Parkinsonova sposobnost da uhvati svetlost na filmu na mnoge načine od početka njenog rada uticala na nju,  jer kao šminker, mnogo njenog posla se zasniva na igri svetlih i tamnih površina u cilju restrukturiranja i naglašavanja anatomije lica.

Linija uklučuje i Dreamy Glow hajlajter u prahu na kome je Vogue slika Carmen Dell'Orefice iz 1959, kremasti balzam za usne i obraze sa slikom Parkinsonove žene Wende i dva mat karmina.

Preporučujemo

foto

02. 10. 17

Kako pravilno konturisati lice

Mali trikovi koji nas čine lepšim

foto

04. 10. 17

Nove nijanse mat karmina

Za ljubitelje proizvoda Kylie Jenner imamo lepe vesti

foto

11. 09. 17

Preparati koje nikako ne smemo da delimo

Malo pažnje znači mnogo za naše zdravlje

Search