Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

26. 01. 2015

Kako da održavate četkice za šminku

Sve što treba da znate

Koliko često perete četkice za šminku? Najverovatnije je- ne dovoljno često! Ako ulažete mnogo novca u proizvode za negu i čišćenje lica a šminkate se prljavim četkicama iz dana u dan, ne samo što je u pitanju pogrešan proračun već i šteta koju sebi pravite time je neprocenjiva. Ako ne perete četkice dovoljno često, ne samo što one postaju leglo bakterija i izvor bubuljica, već one više ne prenose pigment kako treba i samim tim, ne rade posao. Zato je neopodno da znamo kako da vodimo računa o četkicama, a profesionalvi preporučuju sledeće.

Profesionalci peru četkice posle svakog šminkanja, jer svaki put rade na drugom licu i sa drugim proizvodima, pa ne smeju da dozvole da se proizvodi mešaju ili da klijentima iritacije. Naravno, obične smrtnice nisu u ovoj obavezi, jer četkice koristimo samo na svom licu. Jednom nedeljno je dovoljno da operete četkice površinski, blagim šamponom,  dovoljno da uklonite većinu nečistoća i zaostalog proizvoda.

Jednom mesečno je potrebno generalno čišćenje, kada ćete četkice potopiti u rastvor šampona i vode i posle nekoliko minuta, temeljno isprati vodom. Ako koristite masne senke i druge guste, kremaste proizvode, onda je potrebno očistiti četkice alkoholom i to posle svake upotrebe, jer u suprotnom četkice mogu da se oštete. Alkohol rastvara gušće teksture i brzo isparava, ostavljajući čiste, suve četkice.

Savet je da koristite baby šampone, jer su najblaži, kao i one bez silikona, jer on može da ostane na čekinjama i da ne distribuira pigment kako treba. Sušite četkice na ravnoj površini, na čistom peškiru, nikako u uspravnom položaju, jer mogu da se deformišu. 

Ukoliko želite da naručite neki do prikazanih proizvoda posetite www.beautyshop.rs 

Preporučujemo

foto

02. 10. 17

Kako pravilno konturisati lice

Mali trikovi koji nas čine lepšim

foto

04. 10. 17

Nove nijanse mat karmina

Za ljubitelje proizvoda Kylie Jenner imamo lepe vesti

foto

11. 09. 17

Preparati koje nikako ne smemo da delimo

Malo pažnje znači mnogo za naše zdravlje

Search