Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

29. 01. 2015

Kako da odaberete boju za nokte

Stručni saveti

Možda ste nekada rekli sebi ili manikirki da vam ljubičasti lak ne stoji dobro, ali grešite, jer samo niste našli odgovarajuću nijansu!

Svaka boja na svetu ima nijansu koja će odgovarti baš vama, i što pre saznate kako da odaberete ono što vam najbolje stoji, imaćete više opcija i manje promašaja!

Prvo, izučite vaš ten. Bez obzira da li birate nude, svetli ili tamni lak, vaš ten će odlučiti koja nijansa vam pristaje. Žene sa maslinastim ili žućkastim podtonom kože treba da biraju beličaste ili bež nude nijanse, a svetle i tamne lakove koji se baziraju na narandžastim tonovima (koral ili boja čokolade na primer).

Dok žene sa plavičastim podtonovima (hladnijim tenom) treba da se drže ružičasto-nude opcija i jarkih i tamnih lakova plavog tona, kao fuksija ili tamno ljubičasta.

Ako niste sigurne kojoj kategoriji pripada vaša koža, namažite paradajz-crveni lak (koji je žućkastog pod-tona) na jednu ruku a na drugu lak boje trešnje (plavi pod-ton). Odmah ćete znati koji vam dobro stoji!

Dalje, veoma je bitno da tražite savet. Dobar manikir zna svaku boju u svom salonu i zato joj objasnite šta tražite pre nego što odaberete lak. Ona će tako moći da vam preporuči nijansu ili kaže da li ste više za prozračne varijante ili za punu boju.

I za kraj, isprobavajte velikodušno. Nikada nemojte testirati lak na maloj površini nokta, već namažite ceo, zato i služe testeri u radnjama. Tako ćete steći bolji uvid u izgled nekog laka na vama. 

Preporučujemo

foto

02. 10. 17

Kako pravilno konturisati lice

Mali trikovi koji nas čine lepšim

foto

04. 10. 17

Nove nijanse mat karmina

Za ljubitelje proizvoda Kylie Jenner imamo lepe vesti

foto

11. 09. 17

Preparati koje nikako ne smemo da delimo

Malo pažnje znači mnogo za naše zdravlje

Search