Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

01. 02. 2013

Sjaj za usne

Magija u bočici

Toliko omiljen i upotrebljavan, sjaj za usne je stanovnik svake tašne i najčešće je prisutan element make up-a. Sjajevi mogu da budu u tubi, u bočici ili u kutijici i njihova primarna namena je da daju sjajnu teksturu usnama.

Sjaj za usne je izmislio profesionalni šminker Max Factora 1930. jer je želeo proizvod koji će na filmskom platnu da učini usne sjajnim i senzualnim. Max Factor je razvijao šminku namenjenu glumicama u crno-belim filmovima, a kako su te glumice postajale uzor za milione žena, te žene su želele i šminku koju su videle na velikim ekranima. Tako je 1932. lansiran prvi sjaj dostupan u parfimerijama - Max Factor X-Rated i ta formula je bila u prodaji sve do 2003, kada je zasluženo penzionisan.

Danas je u prodaji dostupno bezbroj različitih sjajeva za usne koji su neutralni ili boje usne u mnoge nijanse uz podjednako raznovrsne ukuse , mirise i teksture koje mogu varirati od prozračnih, preko sedefastih, sa šljokicama ili metalik odsjajima.

Sjaj za usne nije isto što i balzam, koji ima prvenstveno medicinsku namenu da neguje i hrani usne, mada danas mnogi sjajevi imaju hidratantna i hranljiva svojstva.

Svila

Svila

Nežnost ...

Silikon

Silikon

Dobar ili loš saveznik ...

Samopotamnjivanje

Samopotamnjivanje

Sunce iz tube ...

Sautoir

Sautoir

ogrlica ...

Strije

Strije

Tragovi ubrzanog rastezanja kože ...

Search