Štampaj

Pošalji prijatelju

22. 10. 2012

M•A•C

Šminka kao umetnost

Make up Art Cosmetics brend poznatiji kao M·A·C, je proizvođač kozmetike osnovan u Torontu u Kanadi, sa sedištem u Njujorku.  Kompaniju su osnovali Frank Toskan i Frank Angelo. Prva radnja je otvorena u Njujorku 1991. godine.

Proizvodi su prvobitno dizajnirani za profesionalne potrebe, ali danas je kupuju ljubitelji šminke širom sveta. Osnivači su hteli kvalitet koji će izdržati jako osvetljenje tokom fotografisanja, a da pritom ne opterećuje kožu. Sa glamuroznim reklamama u saradnji sa poznatim ličnostima, osvojili su industriju lepote na juriš! Poznati kao što su Lady Gaga, Cyndi Lauper, Elton John, Nicki Minaj i mnogi drugi podržavaju M·A·C kampanje. Od linije koja zadovoljava dnevne potrebe, večernje koktele posle posla ili šminke za venčanje, proizvođači su se zaista potrudili da pokriju sve segmente.

Osnivač Frank Angelo je umro 1997. godine, a naredne godine kompanija Estée Lauder je kupila kompaniju.

Kada pomislite na M·A·C prvo što upada u oči jesu zapravo njihove neobične saradnje i reklame. Linija posvećena heroini iz stripa Wonder Woman, Barbie, Hello Kitty ili saradnja sa dizajnerima kao što su D-Squared i Alexander McQueen, privukla je veliku pažnju. Sve kolekcije su limitirane i rasprodaju se vrlo brzo. Tipična linija se sastoji od pudera, rumenila, senke za oči, karmina, sjaja za usta , maskare i laka za nokte.

M·A·C je veoma cenjen među profesionalcima, pa je kompanija rešila da im se na neki način revanšira- dobijaju specijalni popust na kupovinu.

Trenutno brend je uključen u pet socijalnih programa. Zalažu se protiv testiranja na životinjama. Uključeni su u akciju reciklaže, ukoliko donesete praznu ambalažu, dobijate neki nov proizvod. U kampanji Deca pomažu deci, doniraju novac u anti AIDS kampanji.

Najviše kontraverze je donela linija Rodarte inspirisana gradom Juarezom, gde je brutalno ubijeno 400 žena. Njihova poruka nije protumačena na način na koji su želeli, pa su na kraju povukli liniju i donirali 100 000 dolara u dobrotvorne svrhe.

M·A·C kozmetika nastavlja da prati trendove, najmoderniji stil, žive boje, ali nikada na uštrb kvaliteta, zbog toga im predviđamo da će još dugo biti na vrhu kozmetičke industrije.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje

Hidratacija iz prirode ...

Moher

Moher

Luksuzni i kvalitetni materijal ...

Moncler

Moncler

Perjana jakna sa stilom ...

Mošus

Mošus

Skupoceni sastojak parfema ...

Mauve

Mauve

Ljubičasto siva ...

Search