Štampaj

Pošalji prijatelju

01. 10. 2012

Bergdorf Goodman

New York

Na raskrsnici mode, na Petoj aveniji i 58. ulice u New York-u, stoji Bergdorf Goodman robna kuća, koja je poznata širom sveta po eleganciji, luksuzu i izvanrednoj usluzi.

1914. Edwin Goodman je krojač koji je predstavio pret-a-potrer u New Yorku, i sa partnerom Herman Bergdorf-om čini da Bergdorf Goodman bude vrhunska destinacija američke i francuske mode.
Od 1923. Bergdorf Goodman je na adresi na kojoj je i danas i sin Goodman-a uvodi dalje inovacije u vidu salona krzna, ekskluzivni Bergdorf Goodman Number Nine parfem i Miss Bergdorf, liniju za mlađe mušterije.
1990. otvara se i robna kuća za muškarce, tačno prekoputa postojeće.  Pored luksuzne garderobe, spa centar i kafe su otvoreni a 2002. je rađena kompletna rekonstrukcija ženskog odelenja.
Od 2003. Chanel, Giorgio Armani, Gucci i  Yves Saint Laurent  otvorili su svoje butike u ovom objektu, a 2004.  bergdorfgoodman.com je počeo da radi.

Ako Vam predstoji venčanje i zateknete se u New York-u, Bergdorf Goodman ima jedno od najluksuznijih odelenja sa venčanicama i svim sitnicama koje su potrebne da upotpune Vaš dan.

Search