Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

13. 09. 2019

Besplatne radionice i predavanja o atopijskom dermatitisu povodom Svetskog dana atopije

U okviru događaja koje organizuje Nacionalno udruženje Alergija i ja na Tašmajdanu, brend La Roche-Posay održaće Lipikar Malu školu atopije, kako bi osvestio javnost o ovom kožnom oboljenju.

 

Beograd, 13. septembar 2019. – Povodom obeležavanja Svetskog dana atopije, sutra će se na Tašmajdanu od 11 do 15 časova održati besplatne radionice za decu i roditelje, u cilju razvijanja svesti i razumevanja atopije, kao i njenom uticaju na živote obolelih. Ovom događaju, koji u Srbiji po prvi put organizuje Nacionalno udruženje za pomoć i podršku osobama sa alergijama, celijakijom i ostalim autoimunim bolestima sa ograničenjima u ishrani - Alergija i ja, pridužio se i brend La Roche-Posay, koji će održati Lipikar Malu školu atopije. U okviru radionice, prisutni će dobiti odgovore na pitanja o atopijskom dermatitisu, i kroz praktične primere saznati kako se boriti sa ovim kožnim oboljenjem.Atopijski dermatitis je najčešće oboljenje u dečijem uzrastu - statistike pokazuju da od 50 miliona osoba sa atopijom u Evropi, 20 odsto njih su najmlađi. Često se pominje i kao prepreka za san dece i roditelja, jer kod mališana uzrokuje svrab i češanje, što ometa kako dragocene mirno prospavane noći, tako i detetov društveni život ili uspeh u školi.

Dokazano je da proizvodi iz linije Lipikar AP+ za suvu kože dece i odraslih, koju je La Roche-Posay lansirao pre čak 25 godina, postižu efikasne rezultate, hipoalergeni su, bez mirisa, i dermatološki i alergološki ispitani pod nadzorom pedijatra. Klinička studija koju je brend sproveo pokazala je da upotreba ovih proizvoda produžava trajanje sna za 42 odsto, smanjuje češanje i do dva puta, trajanje svraba za 38 odsto, a negativan uticaj ekcema na kvalitet života za 73 odsto. 


Kako su roditelji mališana koji boluju od atopijskog dermatitisa u stalnoj potrazi za rešenjem kako umiriti iritiranu kožu deteta i poboljšati mu kvalitet života, u nastavku navodimo i nekoliko korisnih saveta koji im mogu pomoći u tome:


U cilju da se detetu olakša, potrebno je u okruženju u kome najviše boravi obezbedite najbolje moguće uslove i svedete na minimum sve uzroke koji mogu da pogoršaju stanje, kao što su grinje, alergeni, duvanski dim. Biljke i kućni ljubimci čak mogu biti okidači za alergiju. Takođe, treba voditi računa da u prostoru ne bude pretoplo ili prehladno.

U korist boljeg sna, dermatolozi savetuju da se sa negom kože koja je sklona atopijskom dermatitisu počne već pri tuširanju. Važno je birati nežna sredstva i uputiti se u sastav proizvoda pre kupovine.

Za osetljivu dečiju kožu preporučuju se proizvodi sa sastojcima koji ne remete prirodnu barijeru kože, kako bi se izbegao osip, perutanje, svrab i zadebljanja kože. Upravo takvi su proizvodi iz Lipikar AP+ linije - Lipikar Huile lavante AP+, Lipikar Syndet AP+, Lipikar Baume AP+, Lipikar Stick AP+. Podsećamo, sa ciljem da olakša svakodnevni život porodicama i deci koja se bore s atopijskim dermatitisom i pruži im stručne savete, brend La Roche-Posay već pet godina zaredom jednom godišnje organizuje i Lipikar školu atopije. U okviru škole, polaznici imaju priliku da uvide koliki je značaj edukacije osoba sa ovim oboljenjem, kao i da je redovna poseta dermatologu i svakodnevna nega i higijena odgovarajućim proizvodima veoma važna.

Search