Štampaj

Pošalji prijatelju

26. 06. 2014

House of Dagmar

Švedski brend

House of Dagmar su osnovale tri sestre Kristina Tjäder, Karin Söderlind i Sofia Wallenstam. Ime su uzele od svoje bake, za koju kažu da je prava inspiracija, te se i danas vode njenim životnim filozofijama.

Kompanija je nastala 2006. godine, jer su tri sestre videle da postoji nepokriveno tržište u Švedskoj. Smatraju da je odeća bila previše androgena i nije bilo dovoljno raznolikosti.

Kolekcije kuće House of Dagmar su sofisticirane i nekonvencionalne. Moderne kreacije u sebi nose dozu glamura 20-ih i 30-ih, pomešanu sa švedskom tradicijom. Iako je brend najpre dobio potvrde u zemlji u kojoj je nastao, ubrzo je osvojio tržište Evrope, Azije i Severne Amerike. 

Osnivači ove modne kuće kažu da inspiraciju nalaze u muzici i plesu, a baka, po kojoj kompanija nosi ime je bila krojač, te su se sa svetom mode i dizajna susrele još dok su bile devojčice. 

Svaka od sestara je uključena u proces dizajna, ali imaju svoje sfere u kojima su dominantne. Pletivo je prisutno u svakoj kolekciji, a godišnje stvore četiri. Odeća se proizvodi u Evropi, a akcenat je na kvalitetu. 

U galeriji možete da vidite Lookbook za proleće/leto 2014. godine. 

Preporučujemo

foto

12. 09. 17

NOVO OD LABELLA - NEODOLJIVO SLATKA NEGA!

Upoznajte Labellino - modernu okruglu revoluciju za negu usana!

foto

25. 09. 17

MIXA PRO-TOLERANCE

Expert za netolerantnu kožu

foto

18. 09. 17

NIVEA CELLULAR ANTI-AGE

Intenzivni tretman za negu kože

Search